Aktuális

Milliókat lopott az ál-Orbán Viktor

2012. november 9. péntek 00:10

Kisebb vagyont lovasított meg egy cégtől két hacker, majd a szajrét egy fővárosi széfben rejtették el, amelyet Orbán Viktor néven béreltek. Pechükre a zsaruk kinyomozták a pénz lelőhelyét.

Amilyen ügyes a számítógéppel, annyira peches az a két tolvaj, aki a Bors információi szerint 13 millió forintot lopott egy Csongrád megyei nonprofit szervezettől. A két férfi utána Budapestre utazott, és a Szent István-bazilika melletti egyik értékmegőrzőben széfet bérelt. A hackerek, hogy el ne kaphassák őket, álnevet adtak meg, Orbán Viktor miniszterelnök nevét írták a szerződésre.

Székely Mihály, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: csak úgy, bemondásra nem nyitnak ki széfeket.

– Szerdán jelentek meg a rendőrség emberei. Előtte körlevélben érdeklődtek a Bazilika környékén lévő pénzintézeteknél egy tíz nevet tartalmazó listával. Feltételezték, hogy valamelyik álnéven bérelt náluk az illető egy széfet. Így vették fel velünk is a kapcsolatot. Nálunk valóban szerepelt egy Orbán Viktor az adatbázisunkban. Mivel cégünknél az ügyfelek kiszolgálása az első, csak azután nyitottuk ki a széfet, hogy felmutatták a szükséges ügyészségi határozatot. A szerződésben ugyanis pontosan le van írva, hogy az ügyfelek nem tarthatnak olyan tárgyat a széfben, amelyet a jogszabály szerint nem birtokolhatnak – mondta Székely Mihály.

Az értékmegőrzőben egy laptop és 6,2 millió forint volt. A Bors úgy tudja, hogy az ellopott pénzből több mint tízmillió forint már előkerült. A széfet bérlő tolvaj egyébként csak első körben volt annyira okos, hogy álnevet adjon meg, az értesítési rovathoz már a saját nevére szóló e-mail címet írta be.

– Az ügyfél bármilyen nevet megadhat, hiszen első a diszkréció, személyazonosságát pedig a neki kiállított egyedi azonosítós mágneskártya igazolja. Akár Julius Caesar is bérelhet értékmegőrzőt, viszont mindenképpen meg kell adnia egy elérhetőséget – tette hozzá.

A Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányságon a Borsnak elárulták: a két gyanúsított október 8-án utalt át jogtalanul egy vállalkozás számlájáról 13,1 millió forintot. A pénz nagy részét ezután több bankfiókban vették fel Budapesten.

– A főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozói 48 órán belül azonosították a két gyanúsítottat, majd elfogták őket. Előzetes letartóztatásba kerültek. A rendőrök lefoglalták a pénz egy részét, valamint az abból vásárolt műszaki cikkeket. A rendőrség az anyagi kár megtérülésének biztosítása érdekében egy ingatlan zár alá vételét is kezdeményezte – közölték.

 

5,5 millióért vettek cukrot

Nem először éltek vissza Orbán Viktor nevével: 2001-ben B. Cs. a miniszterelnök, illetve az akkori vidékfejlesztési miniszter, Torgyán József nevére állíttatott ki fiktív vásárlói kártyát egy szegedi nagykereskedésbe az ottani osztályvezető, S. T. segítségével. A csaló két alkalommal, 5,5 millió forint értékben vett cukrot. A magánokirat-hamisítás gyanújával felelősségre vont férfi nem tudott tettére magyarázatot adni.  

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

ripost.hu

Megunta a titkolózást: Bevallotta, kit szeret Tóth Dávid exe

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

kemma.hu

Eltűnt tanár holttestét találták meg a síkvölgyi tóban

vg.hu

Ezt a kávét ne fogyassza, visszahívta a gyártó

sport.mandiner.hu

Dánia ráfizetett a „sunnyogásra”: Svédország-Spanyolország lesz az Eb- döntőben!

borsonline.hu

Bikiniben pózolt Juli, véletlenül kilátszódott a micsodájának a széle

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban