Aktuális

Mesterségesen kreálhatták a Sandy katasztrófát

M. G.

Létrehozva: 2012.11.04.

Egyre többen teszik fel a kérdést: vajon mit keres egy ekkora méretű hurrikán New Yorkban, és egyáltalán természetes eredetű-e? A választ némelyek a politikában vélik megtalálni, szerintük emberi beavatkozás eredménye Sandy.

Azok után, hogy rengetegen már a Katrina hurrikán esetében is mesterséges időjárás-generáló ­be­avatkozásról beszéltek, Sandy pusztítása sem maradhatott ki az elméletgyártók ­fejtege­téseiből. Van, aki egyenesen az amerikai elnökválasztási kampány részének véli a legalább húszmilliárd dolláros ­károkat okozó katasztrófát, mondván, egy ilyen tragédia mindig az éppen aktuális elnököt segíti a kampányban.

Az idei 18. hurrikán

Tény és való: a 2012-es atlanti hurrikánszezon sem volt eseménytelen, Sandy a tizennyolcadik trópusi ciklon, a tizennyolcadik nevesített vihar, és a tizedik hurrikán ­erős­ségű rendszer idén. Ami különlegessé teszi, és az összeesküvésben hívőket ­újabb­nál újabb elméletek ­gyár­tására sarkallja, az a vihar útvonala.

– A megszokott haladási útvonal helyett Sandy a partvonal mentén északnak haladt, és ez nemcsak a New York környékén élő több tízmillió embert érintette, hanem a Nagy-tavak vidékét is. Például ezért volt kiemelten különleges az USA északkeleti partvidékén pusztító hurrikán, a térségben ugyanis rövid idő alatt hatalmas mennyiségű hó esett – mondja Cséki Gergő, az idokep.hu meteorológusa.

1997-ben tervelték ki?

Az eltérő útvonal mellett Sandy másik érdekessége volt, hogy csak ritkán jut el ilyen messzire és tombol éppen a sűrűn lakott vidékeken egy ilyen erős hurrikán. Sokan vannak, akik szerint ez egyáltalán nem véletlen. Videofilmek szólnak amerikai programokról – például az 1994-ben indult ­HAARP-ról – amelyek kezdete óta tapasztalhatók különös időjárási anomáliák – pusztító szárazság, szokatlan számú és erejű viharok, árvizek, földrengések.

Az egyik internetes oldalon publikáló olvasó szerint az összeesküvésre bizonyítékok is vannak. Állítása szerint az ember generálni képes csapadékot, ködöt és viharokat a Földön, vagy manipulálni a ­vi­lág­űrt, hogy kitermelje a mesterséges időjárási viszonyokat egy integrált rendszer-technológiával. Szerinte erről már 1997-ben William S. Cohen, az akkori amerikai védelmi miniszter is beszélt. Kifejtette, hogy a kormányok ellen „tevékeny ökológiai típusú ­ter­rorizmus folyik, amelynél elektromágneses hullámokkal megváltoztatják a klímát, földrengéseket idéznek elő, vagy felrobbantanak vulkánokat.”

– Ez a folyamat el van tervezve már régen. Nem a maják és nem Nostradamus… Mert ez csak a kezdet lesz és annak is csak a bevezetése. Jön Európa, Ázsia is és más folyamatok, nemcsak az időjárás. Mutatok egy érdekes dolgot, amit megkaptam – írja a posztoló, s a Hurrikán-gyakorlat 1997-ből című írásra hivatkozik. Állítása szerint ebben az áll, hogy 1997-ben olyan hurrikánt szimuláltak egy teszt során, ami eléri majd New Yorkot, és ott pusztít. „A szimuláció valóban megtörtént, az oldalhoz 1997. október 17-én pénteken 23:30-kor nyúltak utoljára! ­Érdekes az útvonala is... ­en­nél egy picikét ­sok­kolóbb a neve: Sandy!!!”

Kizárt a beavatkozás

– Magam is olvastam az internetes fórumon ­le­írt értekezéseket -  kezdi Hamvas János katonapolitikai szakértő a Borsnak. – Ahogy mondja, ez is egy összeesküvés-elmélet, aminek a valósághoz annyi köze van csupán, hogy William S. Cohen 1997-ben tényleg Clinton védelmi minisztere volt.

Az is elképzelhető, hogy ilyen minőségben az ökológiai terrorizmusról is beszélt valahol, de arról, hogy elektromágneses hullámokkal földrengéseket idézzenek elő, vulkánokat robbantsanak, kizárt dolog, hogy szólt volna. Ugyan az emberiség történelmének számos fájdalmas eseménye bizonyíték arra, hogy az ember sok borzalomra képes, de ott még nem tartunk, hogy Isten legyen. Ilyen fegyver nincs a kezében.

– Erre most mit lehet mondani? – cáfol ugyancsak vehemensen Németh Zsolt klímakutató is. – Az ember mindenképpen befolyásolja a klímaváltozásokat, de nem így és nem szándékosan, mesterséges katasztrófákat idézve elő.

Az biztos, hogy az idén sorjázó pusztító viharok összefüggésben állnak a lassan már végletekig szennyezett környezet klímára gyakorolt hatásaival s az időjárási viszonyok drasztikus megváltozásával, de arról szó sem lehet, hogy Sandyhez vagy bármi hasonlóhoz fogható tombolást emberek előidézzenek. Ez abszolút kizárt – véli, de persze az összeesküvés-elméletek híveit nehezen tudná meggyőzni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek