Aktuális

Kormányfőt vádol a gyilkos guru

Bors

2012. november 15. csütörtök 14:00

Kivégezte szomszédját John McAfee, a világ legismertebb programozója? Az internetes guru menekül és vádol. Szerinte a halálos lövést a belize-i miniszterelnök bérgyilkosai adták le.

Ártatlannak vallja magát John McAfee, a világhírű internetes vírusirtó, a McAfee atyja. A 2008 óta a közép-amerikai Belize egyik szigetén élő internetguru a helyi hatóságok gyanúja szerint lemészárolta amerikai állampolgárságú kertszomszédját, akivel már korábban is voltak nézeteltérései.

A magányosan élő, 52 éves Gregory Faullt vérbe fagyva találták meg otthonában, tarkólövés végzett vele, amelyet egy 9 milliméteres Luger pisztolyból adtak le. Kissé furcsa, hogy rejtőzködés közben a 67 éves férfi telefonon interjút adott a Wired című magazinnak.

McAfee úgy menekült el a rendőrök elől, hogy beásta magát a homokba, a fejére pedig kartondobozt tett. A kemény drogos férfi már nem ismeretlen a helyi rendőrök előtt, tavasszal droglabort kerestek a házában. Internetes fórumokon többször is posztolt a drogokról, illetve tanácsokat adott, mások hogyan fogyasszák azokat.

A fürdősódrogokkal élő programozó korábban számos alkalommal összebalhézott a szomszédjával, többek között McAfee fegyveres őrei miatt is. Az idős férfi volt bűnözőket bérelt fel testőröknek. McAfee az évek során paranoiássá vált, egyre több fegyvert gyűjtött. A gyilkosságot tagadta, szerinte Faullt véletlenül ölték meg, a golyót valójában neki szánták. McAfee szerint Dean Barrow kormányfô emberei állnak a merénylet mögött, mert utálják ôt.  

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

origo.hu

Nem tűnik fenevadnak a GeForce GT 1010

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó