Aktuális

Lázár-baleset: arra autózó férje felismerte Tímea kocsiját

N. N. M., M. K. R.

Létrehozva: 2012.10.25.

A szakértők szerint talán SMS-ezett vezetés közben az a szentesi asszony, aki a Lázár Jánost szállító kisbusszal karambolozott. Férje a Borsnak elmondta: bízik az igazságszolgáltatásban.

Halálos baleset történt tegnap reggel háromnegyed 7 körül azM5-ös autópályán, a Kiskunfélegyháza és Kecskemét közötti szakaszon, a főváros felé vezető oldalon. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát, Lázár Jánost szállító Volkswagen Multivan ütközött a szalagkorlátról lepattant, majd elépördülő Ford Fiestával. A személyautót vezető 36 éves K. Tímea Márta a helyszínen meghalt. Lázár János és sofőrje, A. István könnyebb sérülést szenvedett, őket a kecskeméti kórházba vitték kivizsgálásra. Információnk szerint Lázár hamar elhagyta az egészségügyi intézményt. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza cáfolta azt a felröppent információt, hogy a sofőr hivatásos rendőr lenne. Az ügyészség nem is vette át a nyomozást az ügyben, bár „minden eshetőségre felkészülve” a Bács- Kiskun Megyei Ügyészség egyik munkatársa is részt vett a helyszínelésen.

Sofőrrel utazott Lázár János

Tímea tegnap kora reggel indult, még javában sötét volt, s a vezetést nagy köd is nehezítette. Ford Fiestájával a belső sávban haladt, amikor a 107-es 108-as kilométer között megtörtént a tragédia. Információnk szerint autója bal oldali kerekei letértek az aszfaltról, amitől megijedhetett. A szakértők vizsgálják, mi terelhette el a figyelmét: talán SMS-t írhatott az asszony. Jobbra kapta a kormányt, s a külső sávba került. Ott haladhatott egy másik autó, emiatt azonnal újabb manővert hajtott végre, visszakanyarodott a belső sávba, és nekicsapódott a szalagkorlátnak. Onnan lepattant, megpördült és a külső sávban haladó kisbusz elé került. A Transporter éppen ott kapta telibe a Fordot, ahol a vezető ült. A Volkswagen utasai be voltak kötve, ennek köszönhetően nem sérültek meg komolyabban. A helyszínen szerzett információnk szerint a Multivant nem Lázár János vezette, az államtitkár utas volt. Ugyanakkor úgy tudjuk, hogy az államtitkárt is megszondáztatták. Rendőrségi források azt mondják, ilyen súlyos balesetek esetén mindig ellenőrzik az utasok véralkoholszintjét is, mert ilyenkor minden eshetőségre fel kell készülniük.

Jöttek a főzsaruk és a titokzatos civil

A baleset után egy ideig fél pályán folyt a helyszínelés. A teljes útzárt akkor rendelték el, amikor a rendőri vezetők tudomására jutott, hogy a karambolban egy államtitkár is érintett. A helyszínen elég idegesnek tűntek az intézkedő rendőrök, a Bors munkatársának is beígértek egy bilincselést. A helyszínre érkezett Vaslóczky Ferenc őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Osztályának vezetője, majd kisvártatva megjelent a megyei rendészeti igazgató, Arató László alezredes is. A helyszínelés ügyészi felügyelet mellett zajlott. Bár a rendőrök minden érdeklődőt elhajtottak a helyszínről, a kivétel egy civil ruhás férfi volt. Neki felháborodva azt mondta az egyik helyszínelő:

– Ez egy halálos kimenetelű baleset, és ezt így is kezeljük, nem másként! A baleset körülményeit a kiskunfélegyházi rendőrök vizsgálják. Lázár János együttérzést fejezte ki, s ígérte segíteni fogja az áldozat családját.

B. Péter: mérhetetlen a fájdalom 

Borzalmas fájdalom szakadt a baleset halálos áldozata, a 36 éves K. Tímea szeretteire. Ottjártunkkor a szentesi fiatalasszony édesanyja, Márta alig tudta abbahagyni a kétségbeesett zokogást, képtelen volt felfogni lánya elvesztését.

– Ilyennek nem lenne szabad megtörténni. Szegény kislányom annyira jó ember volt, mindenkin segíteni akart. Rengeteget dolgozott, kellett a pénz, el voltak adósodva – mondta a Borsnak az asszony.

– Timi a Tescónak dolgozott, országszerte mindenfelé áruházakat ellenőrzött – magyarázta kérdésünkre az áldozat unokatestvére. – Szinte egyidősek voltunk, mindent megbeszéltünk. Nem tudom elhinni, hogy már nincs, látnom kell, meg kell érintenem, hogy felfogjam. Borzalmas világban élünk, ahol az embereknek meg kell szakadniuk a megélhetésért. Sokszor könyörögtem Timinek, hogy ne dolgozzon annyit – fakadt ki.

Tímea férje nem a hatóságoktól értesült a borzalmas tragédiáról. Csupán egy óra telt el a tragikus baleset után, amikor maga is az M5-ösön autózott Kecskemét felé. Felismerte felesége összetört kocsiját az út szélén. A gimnazista fiával, Tomival magára maradt férfi senkit sem hibáztat a történtekért.

– A helyszínt elnézve nem vagyok biztos benne, hogy a politikust szállító autó vezetőjét terheli felelősség. De nem is akarom eldönteni. Mindegy, hogy kis vagy nagy ember hibázik, a dolog következménye ugyanaz: mérhetetlen fájdalom. Hiszem, hogy az igazságszolgáltatás majd teszi a dolgát – mondta B. Péter.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16755713_auto_resized.jpg
origo.hu

Az őrjöngő Zelenszkij megpecsételte Ukrajna sorsát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22782_resized.jpg?avcount=1702172709
origo.hu

Bugyiban, melltartóban simogatja magát David Hasselhoff hatalmas mellű lánya - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16755259_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Az életét kapta tőlem ajándékba!" - vitát szított az anya, aki csak az egyik gyerekének ad karácsonyi ajándékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16756983_auto_resized.png
hirtv.hu

Globál: Hatalmas mennyiségű dokumentum szivárgott ki az Unió legnagyobb korrupciós botrányáról + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16754142_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ég egy sorház Budapesten, menekítik a lakókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22783_resized.jpg?avcount=1702172709
origo.hu

Meztelen melleit mutogatja az online pornózásból élő szexi focistanő - galéria (18+)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22690_resized.jpg?avcount=1702172709
mandiner.hu

A fiatalok pénzügyi forradalma - okos döntésektől a gazdag jövőig

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16756113_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tisztázta a helyzetet: ezért rohant ki vasárnap a stúdióból Tóth Gabi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22728_resized.jpg?avcount=1702172709
life.hu

Fontos nyomelem, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/CVuCNEX8feAzxv-CrpbS5F41996WAUL1zHpfBtWcCPI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI3YWY0OTg3NmYyZTQwMWFiMjI5Yjc4MWMwMDllNGFj.jpg
Búcsú

"Klaudia a csillagok közé költözött"– különleges emléket állított csillagász feleségének Ferenc

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/b67KSytqLry-pGJmXPnMEqaoRZ4MyC-IbMn9ZqZN4CY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhkZDUwZTI1ZDhmMTQ4ZWM4ZDdkZDJiZDZkYzA1MDIx.jpg
Lángok

„Nem bírtam végignézni, ahogy az életem megsemmisül” - porig égett egy kétgyermekes család háza