Aktuális

Zsuzsa elsírta magát a rabló előtt

N. N. M.

Létrehozva: 2012.09.08.

Játékpisztollyal akart kirabolni egy keceli cukrászdát a hajléktalan István. A fegyvernek tűnő tárgy láttán a pult mögött álló Zsuzsi elsírta magát, mire a támadó megsajnálta. Másnap reggel fánkot vitt kárpótlásul.

A keceli cukrászdát tegnap hiába is ostromolta a média, senkinek sem nyilatkoztak. Pedig a 35 éves asszony tegnap is ott állt a pult mögött, mint szerda este, amikor István elővette a játékpisztolyát.

– A szerda esti záráskor ment be a gyanúsított a cukrászdába, és elkérte a napilapokat – mondta el a részleteket dr. Nyíkos Tamás, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője. – Majd a kezében lévő csíkos szatyorból elővett egy rózsaszín nyelű lőfegyverutánzatot, és azt mondta: kérem a bevételt!

A cukrászdával szomszédos boltokban az eladók úgy tudják, hogy a támadó a nyomaték kedvéért hozzátette, hogy emberölésért ült már börtönben. Zsuzsi ekkor sírta el magát, mire a rabló nyugtatni kezdte. Bevallotta neki, hogy a pisztolya csak játék, majd elment.

Zsuzsi szerda este nem tett feljelentést. Csak másnap, amikor nyitáskor a cukrászda bejárati ajtajában, egy újságpapíron fánkokat talált, mellé pedig egy tujalevelet tett valaki.

– Kollégáim nem sokkal később megtalálták a férfit, akit igazoltattak, majd a ruházatátvizsgálás során egy fekete színű, rózsaszín nyelű játékpisztolyt találtak nála – mondta a szóvivő.

A férfit őrizetbe vették, István beismerte tettét. A Bors megtudta, hogy hamarosan elengedhetik, az ügyészség nem kezdeményezi az előzetes letartóztatását.

– Az elkövető szinte azonnal és önként elállt a bűncselekmény befejezésétől, cselekménye a kísérlet stádiumában maradt – mondta a Borsnak Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője. – A bűncselekmény tárgyi súlya nem teszi indokolttá a személyi szabadság korlátozásával járó kényszerintézkedés elrendelését.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek