Aktuális

Virágzik a szex az ócsai lakópark helyén

Bors

2012. szeptember 3. hétfő 09:00

A nyár végén kellett volna átadni az ócsai szociális bérháztelepet, ahová a bedőlt lakáshiteleseket költöztetnék. A területen azonban még el sem kezdődött a házak építése, helyette örömlányok látogatják a gazos telket.

Egy magányos prostituált sétálgat az Ócsáról Alsópakonyra vezető út lehajtójánál. Alig néhány méternyire onnan kezdődnének a bedőlt hitelesek telkei, amennyiben a kormány tartotta volna magát ígéretéhez, és már átadták volna a házakat. A határidőt többször módosították, a legutóbbi variáció az volt, hogy a nyár végére elkészülnek az építkezéssel.

Nos, a nyár elmúlt, munkások sehol, az ócsai pusztán csak gaz, vakondok és tücskök találhatók, illetve néhány betonoszlop. No meg rengeteg szemét. A szétdobált használt óvszerekből és összegyűrt törlőkendőkből egyértelművé válik, hogy a bajba jutott hitelesek helyett jelenleg kik és mire is használják a területet. Azt a helyet, ahol jövőre talán már családok százai élik majd mindennapjaikat.

Azért csak talán, mert egyelőre még el sem indult a beruházás, ugyanis nem sikerült elég olcsó kivitelezőt találni. A Belügyminisztérium kérdéseinkre egy rövid válaszlevelet küldött, ebben az áll, hogy az ócsai szociális lakópark kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg hiánypótlási szakaszban van. A kivitelezés az eredményhirdetés után azonnal indul és 13 héten belül zárul. Azt viszont nem tudni, minderre idén sor kerül-e.

A lakóparknak nem mindenki örül. Érdeklődésünkre több helyen is elmondták a városban: Ócsán általános vélemény, hogy úgy kellett nekik ez a beruházás, mint púp a hátukra. – Minket meg sem kérdeztek. Persze nincs nekünk problémánk velük, segítsék meg a bajbajutottakat, de hát mégis mit fognak velük csinálni? Hol fognak dolgozni, iskolába járni? Autójuk valószínűleg nincs, hiszen a lakásukat sem tudták fizetni. Akkor mivel járnak majd be a több kilométerre lévő városba? – kérdezte Erzsébet, a város szélén álló kocsma pultosa.

A szomszédos asztalnál ülő Gábor szintén háborgott a leendő szomszédok miatt. – Mit fognak dolgozni? Mert munka az nincs, csak közmunka havi 40 ezer forintért – vetette fel a férfi.

Szociális alapon...

Nagyjából ötszáz ház alkotja majd a lakóparkot. A lakások méretei különbözőek lesznek, 40-től 80 négyzetméteresig épülnek. Mindegyikhez ezer négyzetméteres telek tartozik. A becslések szerint két-háromezer ember költözik majd Ócsára, de hogy kik lesznek ők, azt egyelőre nem tudni. A bérháztelepet eredetileg idén márciusban adták volna át, a határidőt később augusztusra módosították. A beruházásra 1,5 milliárd forintot szán a kormányzat, ám még nem találtak építtetőt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Folytatódik a vérfürdő a digitális kriptopénzek piacán

origo.hu

Megrázó képeken az oslói terrortámadás

borsonline.hu

Igazi vérfürdő volt – Újabb tragédia történt egy strandon

vg.hu

Gázügyben teljes német hátraarc és feszültség a G7-ben

ripost.hu

Egy vagyont bukhat felelőtlensége miatt Marics Peti

mandiner.hu

Ál-Klicskó verte át Berlin polgármesterét

mindmegette.hu

Íme egy kánikula menüsor hétvégére, ha ötlet nélkül maradtál a tikkasztó melegben

life.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

borsonline.hu

Mentőhelikoptert riasztottak a Balatonhoz, szörnyűség történt

borsonline.hu

Zokogva jelentkezett be Berki Mazsi: Hatalmas bejelentést tett – videó

borsonline.hu

Sokkoló részletek a Zala megyei tragédiáról: Anya nélkül maradt két kislány, egyikük életéért küzdenek

További cikkek

Tragédia

Igazi vérfürdő volt – Újabb tragédia történt egy strandon

Tragédia

Sokkoló részletek a Zala megyei tragédiáról: Anya nélkül maradt két kislány, egyikük életéért küzdenek