Aktuális

Szex okozza az óriási katasztrófákat

S. D.

Létrehozva: 2012.09.10.

Százak haltak meg, mert a kapitány irányítás helyett a szerelmi légyottot választotta. Ezt mutatja többek között a Costa Concordia óceánjárónak és az Air France repülőgépének katasztrófája. A pszichológus szerint ösztöneiknek éltek.

A La Stampa című olasz napilap a napokban hozta nyilvánosságra a januárban, Giglio szigeténél felborult Costa Concordia óceánjáró fekete dobozán hallható párbeszédet. Arról már korábban is beszámoltak a helyi újságok, hogy a kapitány, Francesco Schettino éppen állítólagos szeretőjével, a 25 éves moldáv Domnica Cemortannal volt együtt a katasztrófa bekövetkeztének pillanatában. A fiatal nő és a kapitány együtt vacsorázott, és úgy tervezték, hogy az éjszakát is együtt töltik. Még mielőtt a hajó elindult volna Civitavecchia kikötőjéből, Schettino arról tájékoztatta a helyetteseit, hogy Gigliónál a Costa Concordia – letérve a hivatalos útvonalról – a hajósberkekben „meghajlásnak” nevezett tiszteletadást hajt végre, vagyis a parthoz egészen közel halad el. Ehhez ki kellett kapcsolni minden biztonsági berendezést. A tiltott manőver után akart összebújni a tolmácsként foglalkoztatott szőke táncoslánnyal.

– Csókolóztunk közben. Más csak azért nem történt, mert minden tervünket keresztülhúzta, hogy zátonyra futott a hajó – ismerte el Cemortan februárban a brit Daily Mailnek, majd később mindent letagadott.

– Szűz Mária, mit tettünk! – kiáltotta Schettino kapitány, amikor a Costa Concordia sziklának ütközött január 13-án 21 óra 45 perckor. A fekete doboz adatai szerint a tragikus estén 23 óra után Schettino azt mondta: „vége kapitányi pályafutásomnak, jobb, ha más munka után nézek”. Éjfélkor pedig már Giglio partján volt, miközben az utolsó utas hajnali háromkor hagyta el a hajót. Harmincketten vesztették életüket. 

Uralkodó ösztönök

– A szexuális vágy a fajfenntartási ösztönnek köszönhetően ébred fel az emberben. Az életben maradási ösztön után ez a legerősebb motiváló tényező az emberben – kezdte Csehák Hajnalka pszichológus a Borsnak. – Ha az embert mint a törzsfejlődés csúcsán álló egyedet tekintjük, akkor ez teljesen normális dolog. De ha már társadalmi lényként tekintünk rá, akkor nem normális, ha valakit az ösztönei arra sarkallnak, hogy minden probléma nélkül rúgja fel a társadalmi együttélés alapvető szabályait – vélekedett a szakember. Csehák Hajnalka elmondta: az ilyen emberek bárhol, bármikor és bárkivel hajlandóak szexuális kapcsolatot létesíteni.

Mire készültek a repülőgép farkában?

Az utóbbi évek legsúlyosabb repülőgép- katasztrófájának szintén a szex lehetett az egyik, ha nem is a fő oka. A francia légitársaság 447-es járata 2009. május 31-én 19 óra 3 perckor, összesen 228 emberrel a fedélzetén indult útnak Rio de Janeiróból, hogy Párizsba repüljön. Négy órával később, az Atlanti-óceán felett megszakadt a kapcsolat a géppel. Néhány nappal később kiderült: a repülő a tengerbe csapódott, senki sem élte túl a katasztrófát. Az ügyben azonnal vizsgálatot indítottak, de még most, több mint három évvel később sem lehet pontosan tudni, mi okozta a tragédiát.

Ami biztos: Marc Dubois kapitány húsz perccel a baleset előtt átadta a helyét a másodpilótáknak, majd hátrament pihenni (ez egyébként jár a pilótáknak ilyen hosszú utakon). A gép azonban időközben óriási viharba került, majd szinte az összes műszer leállt. A két másodpilóta nem tudott megbirkózni a viharral, elvesztették az uralmukat a gép felett. Kétségbeesetten hívták a kapitányt, de Dubois csak hosszú percek után jelent meg a pilótafülkében, addigra azonban már megpecsételődött a gép és az utasok sorsa.

Hogy mi tartotta fel a kapitányt, az évekig nem derült ki, nemrég azonban nyilvánosságra hoztak egy információt , amely szerint Dubois egy remélt légyott miatt késlekedett. A gépen utazott ugyanis egy szabadságát töltő Air France-stewardess, Veronique Gaignard, aki állítólag Dubois kapitány szerelme volt, együtt pihentek Brazíliában. A kapitány a gép hátsó részében éppen a lánnyal volt, ezért nem ért oda időben a pilótafülkébe.

Bizarr esetek

Idén júliusban Csehországban történt egy bizarr eset, egy 35 éves teherautó-sofőr és 29 éves barátnője a Brno melletti autópályán szeretkeztek a vezetőülésen, miközben a jármű ide-oda kacsázott az úton. Egy arra járó motoros értesítette a rendőröket. A járőrök meg is találták a párocskát, de addigra már belehajtottak a szalagkorlátba. Ez azonban nem zavarta őket, még a rendőrök megérkezésekor is javában szexeltek.

*

S olykor van úgy, hogy még partner sem kell: 2006 márciusában a Minnesota Timberwolves kosárlabdacsapat centere karambolozott kocsijával: Eddie Griffin ittas volt, de a balesetet feltehetően az okozta, hogy a férfi menet közben egy pornófilmet nézett és maszturbált. Egy évvel később a kosaras részegen karambolozott és meghalt.

 

Orális szex vezetés közben

Egy széles körű oroszországi felmérés során derült ki, hogy az orosz autósok gyakrabban élvezik a szexuális együttléteket vezetés közben, mint a többi európai. Huszonöt százalékuk rendszeresen szexel a volán mögött. Az már csak hab a tortán, hogy eközben általában túllépik a sebességhatárokat, és a biztonsági övet sem kötik be. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek