Aktuális

Szemétből épített csodakertet László - fotók

Gergály Judith

Létrehozva: 2012.09.25.

Hulladékból, bontott téglából és cserepekből építette kertjét Négyesi László. A szelevényi férfi a festéken kívül másra nem költött, egy kis ügyességgel és némi fantáziával milliókat spórolt.

Meseországra emlékeztet a Négyesi család kertje. A bejáratnál Jézus-szentély fogad, a telek közepén áll egy kis tó, rajta fahíd vezet át a túloldalra, mellette pedig szélmalom forog. Senki nem gondolná, hogy maga a családfő faragta és építette minden egyes elemét, méghozzá lomokból.

– Mindig szép kertre vágytam, de soha nem volt annyi pénzem, hogy megvalósítsam álmaimat. Ezért kitaláltam, hogy megpróbálok magam kifaragni kerti bútorokat – mondja a fiatalember.

Alapanyag gyanánt a munkahelyéről szerzett használt raklapokat, ládákat, a ház körül pedig összeszedte a bontott téglát, a lehullott cserepeket, és nekiállt alkotni.

– Az első művem egy kis faház volt, amit a lányomnak, Larának készítettem. Aztán egymást követték az ötletek. Az interneten néztem meg, hogyan kell elkészíteni például egy padot – mutatja László a művét.

A legnagyobb munkája a kerti tó építése volt, amihez egyszerű ponyvát és szétszórt köveket használt. A rajta átívelő hidat pedig egy hét alatt faragta, egy kamionbalesetben megégett deszkákból. A kert legkülönlegesebb tartozéka a szentély, ami szintén bontott téglából és maradék cserépből készült. A benne lévő Jézusszobrot Laci az utcán találta.

– Ebben a kertben én csak a festékre költöttem. Alapanyagnak bármi jó lehet. Ha az utcán vagy lomtalanításon belebotlok valamibe, ami felpiszkálja a fantáziámat, akkor nem megyek el mellette – tette hozzá a hobbiművész.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek