Aktuális

Összeesküvés-elmélet:mérgeznek a túlnépesedés miatt

Hu-Zo

Létrehozva: 2012.09.05.

Az emberek nem fogadják el egy-egy történés hivatalos magyarázatát, inkább saját, érdekesebbnek tűnő teóriákat gyártanak. Az összeesküvés- elméleteknek se szeri se száma.

Az emberiséget előreviszi a gondolkodás, de tény: a nagy fejtörésből a titkok valódi megfejtése helyett néha képtelen teóriák születnek. De vajon biztosak lehetünk benne, hogy az összeesküvés- elméletek mindenféle valóságalapot nélkülöznek?

Mérgeznek a túlnépesedés miatt

Elképesztő elmélet kering a neten: egy államokon és kormányokon felül álló szervezet mérgező vegyszerek permetezésével állítaná meg a túlnépesedést. Az írás szerint áprilisban magyar városokra szórták a halálos kemikáliát, az alumíniumot, cinket, stronciumot, báriumot tartalmazó vegyszer 7-10 nap alatt éri el a felszínt, és rákkeltő anyagokat juttat a természetes vizekbe, zöldségekbe, gyümölcsökbe. A hatások: veseelégtelenség, fejlődési rendellenességek, rák, pszichés defektusok.

– Ez egy hatalmas blődség – fakadt ki a Borsnak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. – Rengeteg összeesküvés-elmélet létezik, némelyiknek van is valóságalapja, de ez teljesen hiteltelen. Ilyen módszerrel nem lehetne kontrollálni a fertőzést, lehetetlen volna kézben tartani a folyamatokat, tehát az állítólagos népritkítást elrendelők élete is veszélyben forogna.

Idegenek zuhantak le Roswellnél

Egy másik népszerű elmélet szerint az emberiség már rég kapcsolatot teremtett földön kívüli civilizációkkal, s valójában már ők irányítják bolygónk történéseit. Ezt a nézetet osztja Pataky Attila, az Edda frontembere is, aki erről nemrég nyilatkozott lapunknak. A teória támogatói szerint 1947 júniusában legalább egy, vélelmezhetően földön kívüli eredetű repülő zuhant le az amerikai Roswell mellett, fedélzetén négy idegen utazott. Az amerikai kormány a legaprólékosabb vizsgálatnak vetette alá a maradványokat, a merészebb feltételezések szerint a tudományos felfedezések zöme annak a tudásnak a következménye, amely az esetleg életben maradt idegenek tájékoztatása folytán született.

Kriston Endre, a Magyar Ufó-kutató Intézet vezetője ezt az elméletet egyáltalán nem tartja kizárhatónak.

– Szerintem az amerikaiak valóban kapcsolatba léptek az idegenekkel az 1940-es években. A találkozás után látványos és igen gyors fejlődésnek indult az űrkutatás, és néhány hadiipari fejlesztés – például a vadászrepülők lopakodótechnikával való felvértezése – is bámulatos eredményeket ért el - indokolt Kriston.

Szándékos volt a hercegnő tragédiája

Diana hercegnő halála óta tizenöt esztendő telt el, az emberek fantáziáját azonban a mai napig élénken foglalkoztatja a tragédia. Károly herceggel kötött házasságával Diana egy csapásra nemzetközi hírűvé vált. Életét csaknem állandóan a média érdeklődése követte, amit főként szépségének, jótékony akcióinak és a brit királyi házhoz korántsem illő, viharos magánéletének köszönhetett. Károly herceggel éveken át házassági problémákkal küzdöttek, végül elváltak.

Diana 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben egy párizsi aluljáróban szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt. Az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg. A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják. Léteznek olyan elméletek, amelyek szerint Dianát a brit titkosszolgálat gyilkolta meg, mert kockázatot jelenthetett volna, ha a jövendőbeli király anyja férjhez megy egy muzulmán férfihoz, és esetleg gyermeket is szül neki.

Titkos hadseregek figyelnek minket

Az összeesküvés-elméletek szerint a Bermuda-háromszögben nem természeti jelenségek okozzák az arra tévedő hajók, repülőgépek eltűnését, hanem titkos katonai kísérletek folytak. És már az internet elterjedésére is akadnak a hadseregek, titkosszolgálatok mindenhatóságát hirdető magyarázatok. Ezek szerint a közösségi portálokon, internetes ügyintézésen keresztül a szolgálatok mindenkiről pontos profilt tudnak alkotni, feltérképezhetik kapcsolatait, ellenőrizhetik pénzmozgásait.

Fehér Gabriella pszichológus szerint az emberekben mindig megvolt a hajlam, hogy a dolgokat bonyolultabbnak lássák, mint amilyenek valójában. Sőt, az összeesküvés-elméletek bűnbakkeresésre is alkalmasak.

– Kell valaki, akire rá lehet kenni, mert mi nem vagyunk hibásak. Másokat keresünk, akik a probléma okozói, akiket okolni lehet a dolgokért. A földrengésre nem haragudhatunk, de ha azt mondjuk, hogy ezt X. Y. idézte elő valamivel, az már megfogható. Saját felelősségünk elsikkad, és haragudhatunk valakire – magyarázta a pszichológus.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek