Aktuális

Öregkori önmagát látta meg a Facebookon

Török Hanna

Létrehozva: 2012.09.09.

Elképesztő Facebook-sztorik 5. rész – Több százmillióan ragadnak a közösségi hálókra, mintha csak szenvedélybetegek lennének. Az internet elveszett családtagokat hozhat össze több évtized múltán is, másoknak azonban akár bukást, börtönt is hozhat egy-egy balul sikerült bejegyzés.

Graham Corbett kétéves kora óta nem látta fiát, aki csaknem harminc év elteltével igyekezett felvenni a kapcsolatot édesapjával. Andy Spiers- Corbett a Facebookon is próbálkozott, legnagyobb meglepetésére több találat is mutatkozott.

– Végignéztem a listát, és amikor édesapámhoz értem, tudtam, hogy jó helyen járok,mert a fotójára pillantva önmagamat láttam húsz évvel idősebben – meséli Andy, aki ezek után nemes egyszerűséggel csak ennyit üzent: hallo, Daddy! Graham Corbett néhány perccel később már reagált is, apa és fia azóta is igen szoros kapcsolatot tart egymással.

Börtön járt a „bökésért”

Egy Tennessee-ben élő nőt a bíróság tiltott el attól, hogy volt szerelmével személyesen, e-mailben, telefonon vagy bármilyen más módon érintkezésbe lépjen. Valerie Strachan úgy gondolta, ha egykori barátját a közösségi oldalon csupán „megböki” (ez a Facebook egyik jelképes szolgáltatása), akkor nem történhet nagy baj. Történt. A férfi ugyanis azonnal jelentette az esetet, s a bíróság elrendelte a nő őrizetbe vételét.

Hasonló módon tíz nap elzárást kapott az a férfi, aki úgy „zaklatta volt feleségét”, hogy arról nem is tehetett. Regisztrált ugyanis a közösségi oldalra, majd aktivizálta azt a lehetőséget, amely az ő e-mail-listája alapján minden ott szereplő személyt meghív a frissen létrehozott oldalára. A férfi csak azt hagyta figyelmen kívül, hogy ezen a listán exneje is rajta van, aki mindezt zaklatásnak vette. Nemcsak ő, de a bíróság is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek