Aktuális

Nyolcmilliós karórát lopott

S. D.

Létrehozva: 2012.09.27.

A szakértő szarka az óraszaküzletben kicserélte egy hamisítványra az eredetit. A dolgozók azután vették csak észre, hogy távozott.

Egy budapesti óraszalonból nyolcmillió forint értékű karórát ­lo­pott el egy trükkös tolvaj. A szakértő szarka láthatóan értett a dolgához, ugyanis az egyik legdrágább márka, a Hublot egyik legkeresettebb darabját emelte el.

– Szemmel láthatóan nem volt dúsgazdag az elkövető, mégis olyan óramárkák után érdeklődött, amelyeket egy laikus nem biztos, hogy ismer. Viszont nem keltette fel a munkatársak gyanakvását. Csak akkor vették észre a kollégák, hogy kicserélte az eredetit egy rendkívül jó minőségű hamisítványra, miután már távozott – mondta az óraszaküzlet egyik munkatársa a Borsnak. A bűncselekmény profi eltervelését és kivitelezését támasztja alá az is, hogy maga a hamisítvány is több százezer forintot érhet.

Az ismeretlen elkövető jól szituált, 50 év körüli férfi. A bűncselekmény elkövetése során franciául és angolul beszélt. A rendőrség kéri, hogy aki felismeri, hívja a 373-1000/218 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06-80-555-111 zöld számán, esetleg a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az óraszaküzlet tulajdonosai 500 ezer forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek