Aktuális

Meglőtték: Ádám először fel sem fogta, mi történt vele

Munkatársunktól

Létrehozva: 2012.09.20.

Légpuskával lőtte karon a barbacsi főutcán motorozó Tóth Ádámot egy helybéli, 67 éves férfi. Cs. Kálmán közölte a vele szemben intézkedő rendőrökkel, hogy azért lőtt, mert idegesítette a fiú robogójának zaja

Először fel sem fogta a 19 esztendős Tóth Ádám, hogy mi is történt vele, amikor motorozás közben egy szúrást érzett a felkarján. A fiú barátaival gyakran közlekedett le-fel a Győr-Moson-Sopron megyei falu főutcáján, de neki személy szerint még sosem volt problémája azzal a 67 éves férfival, aki légpuskával karon lőtte.

– Már hallottam, hogy megfenyegette egy ismerősömet, amiért az a háza előtt motorozott, de nekünk még sosemvolt bajunk egymással – meséli a történtek a fiatalember. – Amikor a szúrást éreztem, egy pillanatra el kellett engednem a kormányt, de nem fogtam föl, hogy mi történt. Csak amikor megálltam, akkor láttam, hogy vérzik a jobb felkarom. Még azt is ki tudtam tapogatni, hogy a bőröm alatt 2–3 centivel ott dudorodott a légpuskalövedék – idézi fel Ádám.

– Nem vitatom, hogy a Simsonom talán kicsit hangos, de oda szoktam figyelni rá, hogy ne bőgessem feleslegesen lakott területen belül.

Cs. Kálmánnak azonban ez a zaj már meghaladta az ingerküszöbét, hiszen dühében lőtt rá a motorozó fiatalra. Ottjártunkkor a nyugdíjas férfi nem nyitott ajtót, de a Kisalföld című napilapnak elmondta, sajnálja a történteket, és állította, hogy nem akarta meglőni a fiút, csak véletlenül találta el. Ennek azonban ellent mondanak a rendőri vizsgálat eddigi megállapítása.

– A gyanúsított ellen garázdaság miatt indított eljárást a Csornai rendőrkapitányság, mert a vizsgálat szerint célzott lövést adott le a sértettre – tájékoztatta a Borsot Kocsis Tünde Győr-Moson-Sopron megye rendőrszóvivője.

Ádám édesanyja úgy véli, hogy a fia elleni támadást a rendőrök súlyosabb bűncselekménynek is minősíthették volna.

 

Könnyen eljár a kezük 

Egyre többen tesznek pontot erőszakos eszközökkel egészen egyszerű, hétköznapi viták végére. Idén februárban egy kaposvári társasházban egy lakó rárúgta az ajtót a felső szomszédra, mert annak családja – szerinte – igen hangos életvitelt folytatott. Erre a szomszéd azzal felelt, hogy egy hatalmas tőrkéssel, valamint a „megöllek, szétvagdoslak” felkiáltással kergette vissza a furcsán kopogtató lakót.

* Márciusban a pécsi Magtár utcából három súlyos sérültet szállítottak el a mentők egy szomszédvita végén.

* Áprilisban egy ittas férfi lapáttal akarta agyonverni szomszédját, akivel jó ideje ápoltak kölcsönösen rossz viszonyt.

* Múlt vasárnap pedig a főváros XV. kerületében egy 70 éves férfi lőtt rá gázpisztollyal egy kutyasétáltatóra, akivel összeszólalkozott.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek