Aktuális

Matolcsy önként tejelt az államnak

Létrehozva: 2012.09.09.

Tizenegyedik alkalommal piknikezett Kötcsén a Fidesz krémje. A találkozón Orbán és Matolcsy is az IMF-megállapodásról beszélt, de előbb a bejáratnál adakoztak az államadósság legyőzésére.

Sürgő-forgó szervezők, hangszórókból harsogó zene és kürtőskalácsbüfé fogadta a 11. kötcsei piknikre érkező politikusokat. A somogyi községet, ahogy az elmúlt években, most is megszállták a többnyire Budapestről érkező vendégek, akiknek a közeli focipályán alakítottak ki parkolót, néhány méterre Gyurcsány Ferenc voltminiszterelnök hétvégi házától, amely tegnap – érthető módon – üres volt.

Nem úgy a pikniknek helyet adó Dobozy-kúria, ahová reggel fél tíztől érkeztek a prominens személyiségek. Balog Zoltán és Varga Mihály miniszterektől kezdve Nemcsák Károly, Balázs Péter színészeken át egészen Jókai Anna írónőig képviseltette magát a művészeti és üzleti élet színe-java.

Csaba László beszédet is mondott. Mivel a találkozó fő témája az IMF-megállapodás, lapunk is erről faggatta a szakértőt.

– Nem muszáj, de jobb megállapodni, mint nem megállapodni – szögezte le a közgazdász.

A szintén beszédre készülő Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nem igazán kívánt szóba állni a sajtóval, mosolyogva hárította el a kérdéseket, de a bejáratnál kihelyezett „Nemzeti adósságcsökkentés” feliratú adománygömb láttán rögtön felderült:

– Hoppá, így állunk? Nagyon jó, nagyon jó – nyugtázta a miniszter. Az örömre lehetett is oka, ugyanis a több száz vendég szépen adakozott a gömbbe, csak úgy hullottak a tíz-húszezresek.

Bár a gazdasági beszédek már délelőtt elkezdődtek, ráadásul a hatvanadagnyi túrós csuszát is délelőtt szállították – és a hírek szerint odabent Schmitt Pál felesége, Makray Katalin is főzött a vendégeknek –, az esemény főszónoka csak fél egykor érkezett. Orbán Viktor komoly biztonsági intézkedések mellett, megszokott fekete kisbuszával jött hétköznapi viseletben és hozta elmaradhatatlan hátizsákját is. A miniszterelnök délután egyórás beszédet mondott, majd következett egy másfél órás kérdezz-felelek.

A nem sajtónyilvános beszélgetésről lapzártánkig nem szivárogtak ki részletek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek