Aktuális

László fogadta be az árván maradt ragadozót

GJ

Létrehozva: 2012.09.09.

Árván maradt aranysakálkölyköt tart kertjében Kocsis László. Jackie kezdetben kutyatejpótlószert kapott, ennek köszönheti, hogy életben maradt. Szelíd, ám gazdája szavára sohasem fog hallgatni.

Mindig elcsodálkoznak a szomszédok Tapsonyban, amikor Kocsis László pórázon vezeti legújabb házikedvencét, Jackie-t, az aranysakált. Az állat négy hónapja él a vadásznál az udvarban. Kollégái nem véletlenül rá bízták az árván maradt kölyköt, hiszen éppen akkor írta a diplomamunkáját a sakálokról.

– Jackie testvéreivel kutyák végeztek, a falkából egyedül ő maradt életben. Amikor hozzám került, kis gombóc volt még, lelógó fülekkel és pisze orral. Két hónapon át laktózmentes kutyatejpótlószerrel etettem cumisüvegből, míg végre erőre kapott. Azóta a kedvenc csemegéje a kutyatáp, és imádja a gyümölcsöket, főleg a szilvát – mondja László.

A sakálok a vadonban félnek, elbújnak, de Jackie jól beilleszkedett az emberek közé. Ebben a legjobban talán Boni, a kutya segített neki. Sosem unják meg a játékot.

A sakálkölyöknek nagy a mozgásigénye, ezért naponta kell sétáltatni az erdőben. László pórázon vezeti az állatot.

– Jackie vadállat, nem hallgat senkire és semmire, nem ismeri a vezényszavakat. Azzal sincs tisztában, hogy én vagyok a gazdája. Ha Bonit hívom, jön vele, nagyon ragaszkodnak egymáshoz – magyarázza a vadász, aki hozzáteszi: biztos abban, hogy Jackie-t az erdőbe már nem lehet visszaengedni, ezért csak egy vadasparkban találhatja meg végleges otthonát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek