Aktuális

Köhögőroham tört Gyurcsányra

Munkatársunktól

2012. szeptember 16. vasárnap 09:00

Megviselte az éhezés Gyurcsány Ferencet. Tegnap élére állt a Demokratikus Koalíció tüntetésének, ám a demonstráció végére láthatóan elfáradt, s egy köhögőroham közepette hagyta el a teret.

Legalább ezer ember gyűlt össze tegnap a Batthyány-örökmécsesnél, ahol tegnap a Demokratikus Koalíció az előzetes választási regisztráció bevezetése ellen tiltakozott. A tömeget a hétfőn éhségsztrájkot kezdő Gyurcsány Ferenc vezette. Elsőként Vadai Ágnes, a DK frakciójának tagja arról beszélt: Magyarországot mérgezik és az utcán nácik masíroznak. Szólt arról is, hogy a kormány tűri a kemény zsidózást, a nőket pedig tenyészkancának nézik.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy Magyarországnak változás kell. – Megroppantak Magyarországon a lelkek, elkezdtünk félni – fogalmazott az alelnök, majd hozzátette: – Mi önként vállaltuk az éhezést, ám Magyarországon sok százezren vannak, akik nem önként vállalják azt.

A legnagyobb taps és éljenzés akkor tört ki, amikor Gyurcsány Ferenc lépett a pódiumra. – Mára a köztársaság reményvesztetten sodródik. Mi, politikusok önmagunkban nem tudunk jobb hazát csinálni – lelkesítette a megjelenteket a volt miniszterelnök, majd hozzátette: ha az Országgyűlés elfogadja a választójog módosítását, akkor élőlánccal veszik körül a Parlamentet.

Miután Gyurcsány lejött a színpadról, erősen köhögni kezdett, láthatóan igen megviselte az éhezés. Néhány lépés után beszállt egy rá várakozó autóba. Mint Wirsching Viktó­riától, a DK sajtófőnökétől megtudtuk: Gyurcsány kétnapos pihenésre vidékre utazott.

Wirsching elmondta: az éhségsztrájk után Gyurcsány tegnap még csupán szűrt húslevest kanalazhatott, szilárd táplálékot csak fokozatosan kezdhet el fogyasztani. Ma már kevés főtt krumplit is ehet, holnap pedig némi fehérjét is magához vehet. A későbbiekben fokozatosan visszatérhet normál étrendjéhez.

További cikkek

Gyilkosság

Brutális: Kislánya szeme láttára késelte meg barátnője a kétgyermekes apát

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

likebalaton.hu

Feszületet hozott ki öt férfi a jéghideg Balatonból

origo.hu

Aggódnak a Magna Cum Laude tagjai koronavírusos zenésztársukért, aki mélyaltatásban fekszik

magyarnemzet.hu

Márki-Zay Péter újabb kérésére mondtak nemet a pártok

kisalfold.hu

Gyalogost gázolt a vonat Győr-Ménfőcsanaknál

origo.hu

Meghalt 99 éves korában Mussolini titokban született lánya

origo.hu

Elárverezik a földön kívüli fekete gyémántot, az Enigmát - képek

life.hu

5+1 munkakör, ami a következő 25 évben teljesen megszűnhet

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

veol.hu

Hatalmas tűz tombol Várpalota és Pétfürdő között

origo.hu

Minden korábbi rekord megdőlt a luxusautók eladásában Magyarországon