Aktuális

Kihasználja lányait Obama

Létrehozva: 2012.07.03.

Barack Obama felhasználja lányait a kampányában: a 13 éves Maliának és a 11 éves Sashának videókban és rendezvényeken kell szerepelniük.

Mostantól szabad, ami eddig tilos volt. Az amerikai médiában eddig tabutémának számított Barack Obama két kislánya, Malia és Sasha. A Fehér Ház minden olyan hírt, amely a lányok fotóit vagy hétköznapjait mutatta be, szigorúan tiltott, komoly büntetést helyezve kilátásba a szabályt szegő újságoknak.

Tavasszal, amikor a lapok Malia mexikói kirándulásának költségeit firtatták, a Fehér Ház konkrétan letiltatta és töröltette a már megjelent cikkeket. A szigornak meglett az eredménye, Malia és Sasha viszonylag nyugodtan élhetett, legalábbis egészen mostanáig.

Barack Obama kampánya ugyanis nem áll túl jól, az előzetes felmérések alapján kikaphat Mitt Romney-tól, a republikánusok jelöltjétől. Obama emiatt attól sem riad vissza, hogy felhasználja a lányait a kampányban. A kis Maliának és Sashának legutóbb egy videoüzenetet kellett közzétennie apák napja alkalmából. Ebben arról áradoztak, hogy az ő apukájuk a legjobb a világon.

– Ők a legnépszerűbb tagjai a családnak. Ki ne szeretné a gyerekeket? A lányok emberibbé tudják varázsolni az elnököt, és erre van Obamának a leginkább szüksége – mondta Tom Jensen, a Public Policy Polling nevű közvélemény-kutató igazgatója.

Nem először fordul elő egyébként, hogy az elnökök lányai részt vesznek apjuk kampányában, ám Obamáék lányai a legkisebbek, akik a Fehér Házban laknak Jimmy Carter kislánya, Amy óta. A koráb-bi elnökcsemeték mind fel-nőttként vettek részt a kampányban.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek