Aktuális

Így is lehet népszerűsíteni a szoptatást!

Bors

Létrehozva: 2012.07.26.

Akár a vízben pancsolva vagy a parton, napozás közben is meg lehet szoptatni a babákat. Ezt akarta bebizonyítani néhány spanyol édesanya, ezért Mallorca partjainál emelték mellükhöz gyermekeiket.

 

Különleges módját választotta az anyatejes táplálás népszerűsítésének a spanyol anyák egy kisebb csoportja: azért ültek Mallorca partjainál a tengerbe, hogy egyszerre szoptassák meg gyermekeiket. Egyes mamák csak a bikinifelsőjükből vették elő mellüket, míg mások az etetés idejére teljesen megváltak az apró ruhadarabtól. A babák között nem csak néhány hónapos csecsemők voltak, sokan kétéves gyermeküket szoptatták.

– Az anyatejnél nincs egészségesebb táplálék egy gyermek számára. Bizonyított tény, hogy az anyatejes kicsik értelmi képessége és immunitása fejlettebb a tápszerrel táplált babákéhoz képest. Nem is beszélve az érzelmi intelligenciájukról. Ezzel a nyilvános demonstrációval az a célunk, hogy erre a tényre hívjuk fel az anyák figyelmét, illetve oldjuk gátlásaikat. Sok anyuka ugyanis azért hagyja abba a szoptatást, mert túl helyhez kötöttnek érzi, mivel csak a négy fal között meri cicire emelni a gyerekét – mondta a spanyol Szoptatásért Egyesület elnöknője.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek