Aktuális

Emberre támadt az aligátorteknős

OG

Létrehozva: 2012.07.24.

Aligátorteknőst fotózott egy horgász a Dombóvár melletti Tüske tónál, mire a hüllô rátámadt. Szakemberek szerint az állat veszélyes, mert akár az ember lábujjait is leharaphatja.

A püspökhatvani tízkilós és a fővárosi ötvenkilós aligátor után Dombóvár közelében is felbukkant egy veszélyes aligátorteknős. Az ottani példány csupán negyven centis, ezzel együtt veszélyes.

Egy horgász gyanútlanul sétált a tóparton, amikor rálépett az állatra. – Nagyon megijedtem, amikor a lábam felé kapdosott. Először nem tudtam, mi lehet, teknős formája volt, de mégsem olyan – mondta a neve elhallgatását kérő horgász, aki három képet csinált telefonjával a támadóról, majd sietve otthagyta a harcias teknőst. A dombóvári Tüske tónál állítólag pár éve már előkerült ugyanez az állat, akkor öten próbálták befogni, de agresszivitása miatt nem sikerült.

Ennek a hüllőnek nincsenek fogai, de csontos szájával képes a csontot is elroppantani – mondta a Borsnak Pázmándy Péter, a pécsi állatkert Zoo pedagógusa, aki szerint harapásának erőssége a farkaséval vetekszik.

Az aligátorteknős 1999-óta veszélyes állatnak számít hazánkban. A dombóvári példány hétéves lehet.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek