A kézműves fagylaltok mesterei és hívei adtak egymásnak randevút ma a soltvadkerti Korona cukrászdában a 2012-es Év fagylaltja versenyen. A 64 pályamű közül a csákvári Csuta Zsolt Triász nevű mandulafagylaltja nyert
Rekkenő hőség és gyerekzsivaj kíséretében kellett a szakmai és közönségzsűrinek elbírálnia a kézműves fagylaltkészítés nagymestereinek idei remekműveit Soltvadkerten, a 2012-es év fagylaltja versenyen. A 32 induló az idén kötelező vanília mellett olyan fantáziákkal indult, mint a szotyis-tökmagos Őrség kincse, a pohár helyett tölcsérbe mért Pinacolada, de volt villányi boros rózsaborsos csokifagyi, gombócba mért görögdinnye és cukormentes csokis-rizses hatlapos.
Míg odabent a zsűri fagyott nyelvvel nyalt, ízlelt és pontozott, odakint a kóstolókért és újdonságokért kanyarogtak a sorok. Újdonság a Red Jumbo, a kecsappal és sós mogyoróval bolondított tejszínes mogyorókrém fagylalt, illetve a sós pisztáciával vegyített sztracsatella. "Az idei divat a laktózérzékenyek számára is fogyasztható gyümölcsfagyik egyre szélesedő kínálata, illetve a cukormentes fagylaltok" – mondta lapunknak Pataki János, az ipartestület elnöke.
A régi nagy cukrászdinasztiák mellett rendkívül ügyes új versenyzők is színre léptek idén. A válság ellenére a minőségből továbbra sem engednek a mesterek.
A győztes mű egy olyan mandulafagylalt lett, amit sós pirított mandulával, meggyöntettel és csokoládéval bolondítottak meg.