Aktuális

Saját házához riasztották a tűzoltót

Bors

2012. május 11. péntek 22:30

John Gunder tűzoltó volt az ügyeletes csütörtökön, amikor meghallotta a riasztást. A diszpécser megadta a címet, és Gunder rohanás közben felkiáltott „Ez az én házam!”

 

Az égő épület körülbelül másfél kilométerre volt a New Hawen-Adams Tűzoltóságtól, de a néhány perc alatt míg odaértek, Gunder kétségbeesetten hívta feleségét Shawnát.

Éjfélkor arra ébredt Shawna Gunder, hogy a két kutya szüntelenül ugat, vonyít. Amikor lecsendesítette az állatokat, visszafeküdt aludni, de két órakor megint felriadt. A kutyák nagyon izgatottak voltak, ezért az asszony lement a földszintre, hogy újra megnyugtassa őket - írja a The Journal Gazette.

Ahogy sétált vissza az emeletre észrevette, hogy füst gomolyog a konyha felől. „Bementem a konyhába, felkapcsoltam a villanyt, és akkor láttam, hogy sűrű fekete füst gomolyog egy oda nyíló ajtó résein át” mondta az asszony. Ám a füstjelző nem riasztott.

Mivel önkéntes és részmunkaidős tűzoltóként dolgozott, gyorsan átlátta a helyzetet, és rohant füstölő ajtóhoz, a gyerekek szobája felé, ahol a 11 éves Raegan és a 8 esztendős Hanna aludt. A  kislány ágya körül már minden lángolt. „Csak néhány perc, és a tűz elborította volna a szobát” emlékszik vissza az anya. Azonnal levitte a gyerekeket a földszintre, és a kutyákkal együtt kirohantak a házból. Az asszony még háromszor visszament, hogy kimentsen néhány dolgot, így a telefont is, melyen riasztotta a tűzoltókat. A tüzet 30 perc alatt eloltották.

A két kutya az év elején került a családhoz, bár mindenki megpróbálta lebeszélni az örökbefogadásukról az asszonyt. Timber és Buck azonban teljes jogú családtagok lettek, amit meg is háláltak, hiszen megmentették a tűzhaláltól a gyerekeket.
 

További cikkek

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Bangóné diplomabotránya nem az első a baloldalon

kisalfold.hu

Lakástűzben meghalt egy ember Agyagosszergényben

origo.hu

Magyarázatot találtak a Föld-szerű bolygók keletkezésére

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

metropol.hu

Hihetetlen dolgot fedezett fel az ufószakértő a Marson – Fotó!

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 24.: Ütős nap a hétfő

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján