Aktuális

Merkel megsiratta a Bayern Münchent

Bors

Létrehozva: 2012.05.21.

Nyári rezidenciáján vigasztalta Barack Obama amerikai elnök a Bayern München vereségével zárult Bajnokok Ligája döntője után magába roskadt Angela Merkel kancellárt.

Merkelről 2005-ben, kancellárrá választásának időszakában derült ki, hogy megrögzött focidrukker. Hogy mindez kampányfogás volt-e vagy maga a valóság, azóta sem derült ki. A mindig kimért, a közvélemény előtt kissé száraznak tûnô, kvantumkémiai doktorátust szerző Merkel mindenesetre az akkor még a Bundesligában játszó, egyetlen korábbi kelet-német csapat, a Cottbus szurkolójának vallotta magát, a tízes számú mezt is gyakran magára öltve a hazai meccseken.

A szombat éjszakai, Münchenben zajló BL csörtét a G-8-ak ( a világ legfejlettebb államait, az Egyesült Államokat, Kanadát, Nagy-Britanniát, Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt és Oroszországot tömörítő szervezet) amerikai ülésének helyszínén, az amerikai elnök Camp David-i nyaralójában, a moziteremben nézte végig. A tizenegyes rúgások végeztével, Drogba góljánál jól látható, hogy Obama fogja közre a Bayern München kudarca miatt magát emésztő, könnyeivel küszködő Merkelt és a karját az ég felé lendítő, Chelsea sikernek örülő Cameron brit kormányfőt.

(A G8-ak tanácskozásaikon többek között Görögország euróövezeti tagsága mellett tették le voksukat, és szankciókat helyeztek kilátásba, ha Észak-Korea folytatja atomprogramját.) 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek