Aktuális

Lerágta végtagját, hogy kiszabaduljon - fotóval

Bors

2012. május 11. péntek 16:30

Egy orvvadászok csapdájába esett borneói orangután annak árán menekült meg fogságából, hogy lerágta egyik végtagját. Szerencséjére az indonéz állatvédők résen voltak, és megmentették a jószágot.

 

Indonéz állatvédők mentették meg azt az orangutánt, aki kénytelen volt lerágni saját mancsát, hogy megmenekülhessen egy hurokcsapda szorításából Borneó szigetén – számolt be a The Sun.

Szerencsétlen állat körülbelül tíz napot tölthetett a csapda szorításában, ez idő alatt esővízzel tudta csak oltani a szomját. Az intelligens főemlős végül elkeseredettségében erős fogsora segítségével oldott kereket, de ennek az volt az ára, hogy le kellett rágnia egyik kézfejét.

Az elgyengült jószágot végül nem az orvvadászok, hanem a helyi állatvédők találták meg, akik azonnal megműtötték az elfertőződött végtagot.

Az időközben Pelangsi névre keresztelt majom állapota állítólag olyan ütemben javul, hogy nemsokára visszaengedhetik a szabadba, ugyanis maradék három végtagjával még így is tökéletesen életképes a vadonban.

További cikkek

Kamatstop

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

KRESZ

Mozgáskorlátozottak helyén, tilosban parkolt Karácsony Gergely szolgálati autója - videó

Ez is érdekelhet