Aktuális

Kőbe vésték Szabolcs szavait

B. M.

Létrehozva: 2012.05.16.

A philadelphiai hajóbalesetben elhunyt Dóra szülei szentélyt csináltak lakóházukból, P. Szabolcs szülei pedig a pénzüket abba ölték, hogy méltó sírhelye legyen fiuknak.

Lassan két éve, hogy a tizenhat éves Dóra és a húszéves Szabolcs életét vesztette a philadelphiai Delaware folyóban, amikor egy komp elgázolta városnéző vízibuszukat. Az elhunyt diákok szerettei máig nem tudják feldolgozni a tragédiát, és a peren kívül megítélt 3 milliárd 300 millió forint sem hozhat megnyugvást számukra.


Dóra édesanyja egy mosonmagyaróvári panelházban él, a folyosóját telerakta lánya emlékeivel, a bájos arc bekeretezett fotókról mosolyog a lakókra.
Szabolcs, akárcsak Dóra, szülei egy szem gyermeke volt. – A múltkor beszélgettünk arról, hogy mekkora összeget kapnak kártérítésként, mégis sajnáljuk őket – mondták a helybéliek a néhány száz fős településen, Hanságligeten. – Biztos, hogy a fél karjukat odaadnák, ha visszakaphatnák a ­fiukat. Ahogy ismerem őket, jótékonykodnak majd.


Szabolcs sírja a napokban lett kész. Feliratán ez áll: „Azt mondták, jó fej vagyok… Fontos nekem a család és a barátok. Mindenki felé nyitott vagyok. S próbálok kedves lenni, de ez nem mindig sikerül”.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek