Aktuális

Kézművespezsgők is kóstolhatók a jövő hét végi fesztiválon

2012. május 12. szombat 12:00

Az ország legkiválóbb borai, kézműves gasztronómiai finomságok és több sztárfellépő. Többek között ezt kínálja a 10. Etyek Pincefesztivál május 19–20-án. Több újdonsággal is készülnek a szervezők.

 

Kerek évfordulóhoz érkezett az Etyek Pincefesztivál: tizedik éve zarándokolnak el tízezrek a festői községbe, hogy zamatos borokat, kézművessajtokat, -sonkákat kóstolgassanak, valamint neves szólisták és zenekarok muzsikáját élvezzék.

– A jubileumra neves fellépőket sikerült megnyernünk, így eljön többek között Péterfy Bori, a Mrs. Columbo, a Váczi Eszter Quartet, Micheller Myrtill és zenekara, Bársony Bálint és a Sunshine Love Falusi Mariannal – mondta el Rókusfalvy Pál, a fesztivál megálmodója. Idén a pezsgő lesz a középpontban, meghívták az elmúlt tíz év legjobb borászait, és gourmet teraszt is szerveznek sztárséfek közreműködésével.

Eljön az ország legjobb éttermei közé tartozó balatonszemesi Kistücsök Étterem és a fővárosi Bock Bisztró csapata. A gyerekeket bábszínházzal, gyermekkoncertekkel, játszóházzal és különböző játékokkal várják. A hagyományos Magyar Borászválogatott – Magyar Országgyűlés futballmérkőzés sem maradhat el.

A kétnapos fesztivál előtti pénteken, vagyis május 18-án a borászszakma képviselőinek és a borok iránt különösen érdeklődőknek szakmai napot tartanak, amelyen Somló mutatkozik be. Részleteket a pincefesztival.hu oldalon talál az érdeklődő.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet