Aktuális

Fejenként 40 kiló ételt dobunk ki

Létrehozva: 2012.03.09.

A válság ellenére is pazarolunk. Évente négyszáz­ezer tonna háztartási élelmiszer-hulladék kerül a szemétbe Magyarországon, mintegy kétszázmilliárd forint értékben. Egy kis tervezés, odafigyelés és trükkök sora javíthat a helyzeten.

Más a „fogyasztható”, ­ más a „minőségét megőrzi”
Komoly pazarláshoz vezet, ha az emberek összekeverik a fogyaszthatósági és a minőségmegőrzési időt. Az előbbiekkel elsősorban a tej- és hústermékeknél találkozhatunk, s azt jelenti: a jelzett idő után nem ajánlatos megenni a terméket. Más a helyzet a minőségét megőrzi dátummal, amit tartós élelmiszereken, többek közt csokoládékon, konzerveken, tésztákon láthatunk. Ezeknek a minőségét garantálják a jelzett időpontig, de sokszor még azután is fogyaszthatóak.













Balajti Péter
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek