Fejenként 40 kiló ételt dobunk ki

PUBLIKÁLÁS: 2012. március 09. 10:00
A válság ellenére is pazarolunk. Évente négyszáz­ezer tonna háztartási élelmiszer-hulladék kerül a szemétbe Magyarországon, mintegy kétszázmilliárd forint értékben. Egy kis tervezés, odafigyelés és trükkök sora javíthat a helyzeten.
Más a „fogyasztható”, ­ más a „minőségét megőrzi”
Komoly pazarláshoz vezet, ha az emberek összekeverik a fogyaszthatósági és a minőségmegőrzési időt. Az előbbiekkel elsősorban a tej- és hústermékeknél találkozhatunk, s azt jelenti: a jelzett idő után nem ajánlatos megenni a terméket. Más a helyzet a minőségét megőrzi dátummal, amit tartós élelmiszereken, többek közt csokoládékon, konzerveken, tésztákon láthatunk. Ezeknek a minőségét garantálják a jelzett időpontig, de sokszor még azután is fogyaszthatóak.













Balajti Péter
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.