Veszélyben a karácsonyi ponty trónja

PUBLIKÁLÁS: 2010. december 22. 12:00
Idén pazar szaporulattal büszkélkednek a lillafüredi pisztrángosok, s bár országszerte a pontyból veszik a legtöbbet, egyre nagyobb sláger a lazac és az afrikai harcsa is. A Bors utánanézett az idei kínálatnak és az áraknak.
Pisztráng lillafüredi módon
A megtisztított pisztrángot kissé megsózom, közben egy evőkanál margarint felolvasztok, egy pohár tejföllel, teáskanál mustárral, piros arannyal, magyaros fűszerkeverékkel, 2-4 gerezd összetört fokhagymával, csipet borssal és majoránnával elkeverem, a halakról a nyálkát letörlöm, majd kívül-belül jól megkenem. Így hagyom állni egy órácskát, majd vékonyra szeletelt baconnel körbetekerem, és margarinnal kikent tepsibe sorba rakom a pisztrángokat, alufóliával letakarom. Meleg sütőbe teszem, 15-20 perc múlva leveszem a fóliát, pirítom.





Kovács-Huszti-Balajti
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.