Aktuális

Veszélyben a karácsonyi ponty trónja

Létrehozva: 2010.12.22.

Idén pazar szaporulattal büszkélkednek a lillafüredi pisztrángosok, s bár országszerte a pontyból veszik a legtöbbet, egyre nagyobb sláger a lazac és az afrikai harcsa is. A Bors utánanézett az idei kínálatnak és az áraknak.

Pisztráng lillafüredi módon
A megtisztított pisztrángot kissé megsózom, közben egy evőkanál margarint felolvasztok, egy pohár tejföllel, teáskanál mustárral, piros arannyal, magyaros fűszerkeverékkel, 2-4 gerezd összetört fokhagymával, csipet borssal és majoránnával elkeverem, a halakról a nyálkát letörlöm, majd kívül-belül jól megkenem. Így hagyom állni egy órácskát, majd vékonyra szeletelt baconnel körbetekerem, és margarinnal kikent tepsibe sorba rakom a pisztrángokat, alufóliával letakarom. Meleg sütőbe teszem, 15-20 perc múlva leveszem a fóliát, pirítom.





Kovács-Huszti-Balajti
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek