Aktuális

Titkolják receptjüket a jó lángososok

Létrehozva: 2009.07.29.

Elképesztő áradattal leptek meg Olvasóink: mindenki tudni véli, hol a legfinomabb a lángos. Sőt, van, akitől képeket is kaptunk! A lángossütők titkos receptekkel és egyedi hangulattal próbálják visszacsábítani kuncsaftjaikat, sokan személyes ismerősei visszatérő vendégeiknek, és a lángos mellé egy kis jó szót is mellékelnek. Így kell ezt!

Így készül a lusta lángos

Aki otthon akar lángost készíteni, annak az alábbi egyszerű receptet adjuk közre azok ajánlásával, akik kipróbálták.
Hozzávalók:
3 dkg élesztő, fél liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál só
Előkészítés: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés:
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
Megjegyzés: A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és egy héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Forrás: mindmegette.hu















Bors
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek