Titkolják receptjüket a jó lángososok

PUBLIKÁLÁS: 2009. július 29. 11:00
Elképesztő áradattal leptek meg Olvasóink: mindenki tudni véli, hol a legfinomabb a lángos. Sőt, van, akitől képeket is kaptunk! A lángossütők titkos receptekkel és egyedi hangulattal próbálják visszacsábítani kuncsaftjaikat, sokan személyes ismerősei visszatérő vendégeiknek, és a lángos mellé egy kis jó szót is mellékelnek. Így kell ezt!
Így készül a lusta lángos

Aki otthon akar lángost készíteni, annak az alábbi egyszerű receptet adjuk közre azok ajánlásával, akik kipróbálták.
Hozzávalók:
3 dkg élesztő, fél liter tej, 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál só
Előkészítés: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés:
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
Megjegyzés: A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és egy héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Forrás: mindmegette.hu















Bors
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.