Szeretne egy finomat enni?
Makrélás pappardelle
Hozzávalók négy személyre:
- 280g pappardelle tészta
- 250g makrélafilé
- 300g koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 50g fenyőmag
- petrezselyem
- extra szűz olívaolaj
- só és bors
Mossuk meg és szeleteljük fel a koktélparadicsomot. Melegítsünk olajat, és amikor már sistereg, pirítsuk benne 5 percig a fokhagymát és a paradicsomot. Vágjuk szeletekre a makrélát, majd helyezzük óvatosan a paradicsomok mellé, sózzuk és borsozzuk meg, szórjuk rá a fenyőmagot és ízlés szerint petrezselymet, majd süssük össze további 5 percig. Tegyük fel főni a pappardellét sós vízben, majd amikor elkészült helyezzük rá a paradicsomos makrélát. Tálalás előtt egy csepp olívaolajat tegyünk rá.
Herczku Nóra