Aktuális

Hazai csúcsborászok tippjei a karácsonyi menühöz

Létrehozva: 2008.12.19.

Fejben már bizonyára minden háziasszony eldöntötte, hogy milyen ünnepi étel kerül a karácsonyi asztalra, ám a borok kiválasztásánál talán már nem ilyen egyértelmű a helyzet, főleg, ha népes vendégsereg is érkezik. Vajon milyen nedű illik a halászléhez, a rántott halhoz, a töltött káposztához és a bejglihez? Ezekre kereste lapunk a választ két neves hazai borász segítségével.

Ideális fogyasztási hőfok boroknál
Száraz fehérbor: 8–10 fok

Félédes, édes fehérbor: 9–11

Rosé: 9–11

Desszert borok, például Tokaji Aszú: 12–14

Fiatal vörösbor: 13–15

Érett, testesebb vörösbor: 12–16

Nehéz vörösbor, óbor: 16–19












H.Z.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek