Hazai csúcsborászok tippjei a karácsonyi menühöz

PUBLIKÁLÁS: 2008. december 19. 10:00
Fejben már bizonyára minden háziasszony eldöntötte, hogy milyen ünnepi étel kerül a karácsonyi asztalra, ám a borok kiválasztásánál talán már nem ilyen egyértelmű a helyzet, főleg, ha népes vendégsereg is érkezik. Vajon milyen nedű illik a halászléhez, a rántott halhoz, a töltött káposztához és a bejglihez? Ezekre kereste lapunk a választ két neves hazai borász segítségével.
Ideális fogyasztási hőfok boroknál
Száraz fehérbor: 8–10 fok

Félédes, édes fehérbor: 9–11

Rosé: 9–11

Desszert borok, például Tokaji Aszú: 12–14

Fiatal vörösbor: 13–15

Érett, testesebb vörösbor: 12–16

Nehéz vörösbor, óbor: 16–19












H.Z.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.