Aktuális

Sorban állok, ments ki innen!

Létrehozva: 2008.10.09.

Hisztiznek, beszólnak, idegesen toporognak a magyarok, ha sorban állásra kényszerítik őket a hivatalokban, vagy éppen a vasútállomáson. A türelmetlenségünknek nyomós oka van: egy nemzetközi szervezet titkos tesztvásárlásokkal bizonyította, hogy Európában a magyar közintézményekben kell a legtöbbet várakozni.

György (a hipermarketben):
- Eddig 50 perc volt a legtöbb, amit bírtam, de közben izzadtam és káromkodtam. Vásárlásnál oda állok, ahol a legrövidebb a sor. Előfordult, hogy elfogyott a türelmem egy bevásárlóközpontban, otthagytam a kocsit a pénztárnál és kisétáltam. Ha nem hosszú a sor, várakozás közben a csajokat nézem.

Miklós (az APEH-ügyfélirodában):
- A hivatalokban megnézem a sorszámot, és ha látom, hogy sokat kell várni, és nem sürgős a dolog, hazamegyek. Eddig a legtöbbet hat órát vártam, amikor munkáltatói igazolásra volt szükségem. Ilyen hosszú várakozásnál regényt, verseket olvasok, vagy írogatok.

Nikoletta (a postán):
- Mindig megnézem, hova álljak, de általában rosszul döntök. Egyszer háromnegyed órát álltam sorban a vasúti jegypénztárnál, és közben még a gyereket le kellett foglalnom. Szerencse, hogy már van olyan posta, ahol sorszámot kell tépni. Így gyakorlatilag érkezési idő szerint lehet az ablakokhoz kerülni.







Késsel vetett véget az időhúzásnak


Hofmeister-Huszti
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek