Új, megfizethető éttermet nyit a zöldségételeiről híres séflegenda

étterem
PUBLIKÁLÁS: 2021. július 05. 13:13

Néhány héttel azután, hogy Alain Ducasse séfikon bejelentette a párizsi Hotel Plaza Athénée-ben lévő három Michelin-csillagos presztízséttermének bezárását, bemutatta a sajtónak a közelgő terveit. A France Info-nak adott interjúban Ducasse mesélt pár dolgot az új Sapidról is.

Ducasse az Air France egyik exkluzív lounge étterme számára is tervezett már menüsorokat a Charles de Gaulle reptéren Forrás: EQRoy / Shutterstock.com

A séf tavaly még 17 Michelin-csillaggal büszkélkedhetett, ebből azonban most hármat arra vált be, hogy egy lazább és közérthetőbb, sőt megfizethetőbb étteremmel jelentkezzen. A 64 esztendős Ducasse elsősorban zöldséghangsúlyos stílusával vált világhírűvé, és még jóval azelőtt, hogy a vegánság divatba jött volna. Jelszava a Naturalité (Természetesség) volt: a Michelin-kalauz pedig a halak, zöldségek és gabonafélék alkotta szentháromságnak nevezte a konyháját.

Az említett interjú szerint, amire a Finedininglovers hivatkozik, az új étterem nem egy olcsóbb fine dining szolgáltatás akar lenni, hanem valami merőben más vállalkozás. Céljuk, hogy a Naturalité koncepciót az utcára vigyék a Sapid esetében. 25-30 eurós menüben gondolkodnak, ahol az ételek 95 százalékát zöldségek teszik majd ki, de lesznek halak is – árulta el a séf.

Ducasse mindemellett a készülődés mellett, nemrég egy gyerekkori álmát is megvalósította: megnyitotta első fagylaltozóját, a Manufacture de glace Alain Ducasse-t, mely szintén Párizs 11. kerületében kapott helyet. Így ha valamelyik Michelin-csillagos éttermébe nem is tudunk beülni, a következő párizsi utunk során megkóstolhatjuk az általa megálmodott hideg nyalatot a fagyizójában.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.