Már itthon is lehet nagyon felturbózott sültkrumpli-tálakat kapni, melyek árának szinte csak az ízlelőbimbóink és a séf fantáziája szab határt. De az a tányér, amit a New York-i Serendipity3 nevű étterem álmodott meg, rögtön a világ legdrágább sült krumplijává lépett elő.
Az extravagáns ételeiről ismert étterem olyan fogást hozott létre, ami minden csak nem egy olcsó gyors étel. A burgonyahasábokat ugyanis Dom Pérignon pezsgőben áztatták, majd háromszor sütötték ki Franciaországból származó kacsazsírban - olvasható a Metro.co.uk oldalon.
A forró és ropogós krumpligerezdeket ezután J. LeBlanc francia pezsgő ecettel permetezik be és szarvasgombás pecorino sajtot reszelnek rá, a végén pedig fekete olasz szarvasgomba szeletekkel díszítik. A hab a tortán a Guerande szarvasgombás só és a 23 karátos ehető aranypor, amivel megszórják a kristálytányéron tálalt ételkompozíciót.
Az ételt, ami a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült Joe Calderone és Frederick Schoen-Kiewert séfek állították össze, és ezzel ünnepelték július 13-án sült krumpli, vagy más néven French Fry világnapot, amiről mi is irtunk itt az oldalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.