Azok után, hogy a francia Burger King előrukkolt a Karantén Whopper receptjével, a Disney közkincsé tette a parkjaiban oly kedvelt churros titkos összetevőit, a McDonald's pedig elárulta, hogyan készítsünk home made tojásos McMuffin-t reggelire, az Ikeai is elérkezettnek látta az időt, hogy megörvendeztesse valamivel a vásárlóit.
Persze nem az anyavállalattól, Svédországból érkezett a híres húsgolyók „összeszerelési útmutatója", hanem az Egyesült Királyságbeli áruháztól, de attól még felfogható jó ötletként és kedves gesztusként - olvasható a FoodandWine oldalán.
A IKEA UK Twitter-oldalán közzétett Ikea Meatballs at HÖME útmutatójának segítségével 4 személyre készíthetünk húsgolyót és barna mártást: a gombócokhoz alaposan gyúrjuk össze a sertés-marha darált hús mixet, a finomra aprított hagymát, fokhagymát, egy tojást, 5 evőkanál 3,5 %-os tejet, sót, borsot és a kenyérmorzsát. Formázzunk kis gombócokat és tegyük őket hűtőbe 2 órára (így nem esnek szét a sütéskor) egy sütőálló serpenyőben pirítsuk meg őket pár perc alatt, majd lefedve tegyük sütőbe 30 percre.
A barna mártáshoz, ami nélkül nem svéd a svéd húsgolyó: pirítsuk pár percig a lisztet egy kis vajon, majd öntsük fel 300 milliliter zöldség- vagy húsalaplével. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a 20-30 %-os főzőtejszínt, a szójaszószt és a dijoni mustárt.
A tányéron krumpli pürével vagy egészben főtt, apró újburgonyával tálaljuk a húsgolyókat és a mártást. Aki szereti áfonyaszószt is tehet mellé. Így lesz teljes az Ikea hatás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.