Budapesten is kóstolhatók a kimondhatatlan nevű harapnivalók

halak
PUBLIKÁLÁS: 2019. november 28. 13:30

Az ízletes eseményt a Yellow Bistro & Bar-ban rendezik meg 2019. december 1. és 22. között. A karácsonyt megelőző időszakban, a „Finn Hetek" ideje alatt finn specialitásokat kóstolhatnak az érdeklődők. A nyelvtörő nevű fogások Tóth Zoltán Executive Chef kreativitását dicsérik, a finn hetek ötletét a szállodát jellemző finn építészeti hatás is inspirálta.

A "Finn Hetek" lazaclevese Forrás: Pixeltaster/DHHelia

A vendégeknek nem kell feltétlenül kimondaniuk, hogy „Siskonmakkarakeitto" vagy „Mustikkapiirakka", az ételek így is úgy is az asztalra kerülnek a rendelés után. A kínálatban egyébként szerepelnek többek között jellegzetes halas fogások, például

a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy szintén hagyományosnak számító bogyós gyümölcsös édesség, egy különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral.

Az Executive Chef szerint a finn konyha és a Helia kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, egészséges fogások, jól összeillő, megválogatott ízek dominálnak, amelyekben a nyersanyagokon van a hangsúly a túlzott fűszerezés helyett. A finn receptek teret adnak a kreativitásnak is, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsor várja a vendégeket.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.