A július közepén tartott Nádasdy Történelmi Fesztivál második napján, a sárvári vár körüli parkban rendezték meg az Ételmustrát, amire tizenegy csapat nevezett és készített valamilyen Vas megyei ételt.
A feladat az volt, hogy a csapatok Vas megyei, helyi termelőktől beszerzett alapanyagokat használjanak a főzés során, illetve lehetőleg valamilyen régi, helyi recept újragondolt változata legyen az étel alapja. A nevezések közül a feltételeknek végül a Vörös Oroszlán Lovagrend káposztás töltött paprikája felelt meg a legjobban – olvasható a Turizmus.com oldalán.
A versenyzőknek nyílt tűzön, kizárólag fém-, fa- és kerámiaeszközökkel kellett sütni vagy főzni. A lovagrend étele is így készült és nem csak az ételmustrát nyerte meg, de a „Vas megye étele 2019" címet is megkapta. Ez azt is jelenti, hogy hamarosan több Vas megyei étterem étlapjára is felkerül. Illetve rajta lesz a Vas Megyei Turizmus Szövetség által nemrég elkészített gasztrotérképen, ami nyomtatott és digitális változatában is elérhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.