A Pákozdi Gasztro-Fesztet annak szellemében rendezték meg először – öt évvel ezelőtt – hogy megmutassák feloldható a turizmus paradoxonja, vagyis hogy egy népszerű turisztikai célpont, amit pont az érintetlensége, természetessége miatt szerettek meg a látogatók, a vendégek tömeges megjelenése után átalakul, sőt még talán vonzerejét is elveszíti.
Hogy ez ne történjen meg Pákozd már évek óta a szálloda mentes, vendégházas, csendes, falusi turizmusban gondolkodik. Szívesebben fogadja a bicikliseket és örömmel várja a horgászokat, természetjárókat, a futókat és a gasztroturistákat.
Az utóbbiakat várja elsősorban a öko-szemléletű, 2019. június 29-re tervezett Pákozdi Gasztro-Feszt egész napos rendezvénye, ahol a résztvevők ételből, italból és programokból is az eredetit, a természeteset kapják. Itt nem lesz "mikrózás", gyorsmelegítés, tubusból nyomott ízesítő szószok, street food helyett pedig "treatfoodot", azaz csemegét kapnak a látogatók – olvasható a rendezvény közleményében és a Facebook oldalán, ahonnan a Halfőző Verseny jelentkezési lapja is letölthető.
A fesztivál nyitányaként két kategóriás (vörös hús és hal) főző-versenyen vehetnek részt, vagy kóstolhatnak és drukkolhatnak. A verseny és a napot záró koncert között kézműves harapnivalók, helyi és a határon túli magyar borvidékekről érkező borok, zenei és táncprodukciók, illetve népi játékok várják a kicsiket és nagyokat. A Halfőző Nap és verseny 10 órakor kezdődik, az esti zárókoncert, ahol aSipos F. Tamás lép fel a PartYssimo Zenekarral este 20 órától lesz hallható és látható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.