"Bárcsak úgy enné a zöldségeket is, mint a bogarakat!"

USA
PUBLIKÁLÁS: 2014. október 13. 13:38
Csokiszökőkútba mártott, fogpiszkálóra szúrt tücsköket, hernyókat és egyéb édes csemegeként elkészített rovarokat kínáltak a hétvégén egy New Orleans-i természettudományi múzeumban. Sok gyerek imádja.

A bogármenüt a lepkéket és rovarokat bemutató Audubon Butterfly Garden and Insectarium vette fel az étlapjára. A 2100 négyzetméteres létesítmény a legnagyobb, kifejezetten a bogaraknak szentelt különálló múzeum. Élő bogarak ezreinek - köztük csótányoknak, darazsaknak, méheknek, hangyáknak és termeszeknek - ad helyet, emellett lepkekiállítás is található benne.

Képünk egy vietnami piacon készült

Fotó: Frank Bienewald / Europress / Getty



A rovarokból készült ételeket felvonultató konyhája ugyancsak nagy vonzerő: évente ezrek keresik fel a múzeum Bug Appetit elnevezésű konyháját, ahol hatlábú élőlényeket és hernyókat főznek és szervíroznak. Azért van egy olyan kávézója is a múzeumnak, amelyben bogármentes ételekkel várják a kevésbé bevállalós ínyenceket – írja az MTI.

„Bárcsak rá tudnám venni, hogy úgy egye a zöldségeket is, mint a bogarakat" - kívánta egy nyolcéves kislány édesanyja, miután gyermeke három csokiba mártott hernyó után visszatért repetázni a karamellizált tücsökből a hétvégi bemutatón.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.