Utazási magazin

"Bárcsak úgy enné a zöldségeket is, mint a bogarakat!"

Travelo

Létrehozva: 2014.10.13.

Csokiszökőkútba mártott, fogpiszkálóra szúrt tücsköket, hernyókat és egyéb édes csemegeként elkészített rovarokat kínáltak a hétvégén egy New Orleans-i természettudományi múzeumban. Sok gyerek imádja.

A bogármenüt a lepkéket és rovarokat bemutató Audubon Butterfly Garden and Insectarium vette fel az étlapjára. A 2100 négyzetméteres létesítmény a legnagyobb, kifejezetten a bogaraknak szentelt különálló múzeum. Élő bogarak ezreinek - köztük csótányoknak, darazsaknak, méheknek, hangyáknak és termeszeknek - ad helyet, emellett lepkekiállítás is található benne.

Képünk egy vietnami piacon készült

Fotó: Frank Bienewald / Europress / Getty



A rovarokból készült ételeket felvonultató konyhája ugyancsak nagy vonzerő: évente ezrek keresik fel a múzeum Bug Appetit elnevezésű konyháját, ahol hatlábú élőlényeket és hernyókat főznek és szervíroznak. Azért van egy olyan kávézója is a múzeumnak, amelyben bogármentes ételekkel várják a kevésbé bevállalós ínyenceket – írja az MTI.

„Bárcsak rá tudnám venni, hogy úgy egye a zöldségeket is, mint a bogarakat" - kívánta egy nyolcéves kislány édesanyja, miután gyermeke három csokiba mártott hernyó után visszatért repetázni a karamellizált tücsökből a hétvégi bemutatón.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek