Egy újabb veszélyes trend kezdett el terjedni, mégpedig, hogy azt javasolják az embereknek sózzák meg a kávéjukat. A trend szerint a sózott kávé édesebb, és ez egy jó módja lehet annak, ha csökkenteni akarod a cukorbeviteled. A szakértő most azonban leleplezte ezzel kapcsolatban az igazságot.

Dr. Eleanor Bryant pszichológus elmondta: „A só fokozza az ízeket, különösen azáltal, hogy mérsékeli a koffein keserű jegyeinek érzékelését, ami néha édesebb ízt eredményezhet.”
„Bár egyes britek úgy gondolják, hogy a só hozzáadása hasznos, mert csökkenti az édesítő és cukorbevitelt. Még sincs bizonyíték arra, hogy a só hozzáadása a kávéhoz jót tesz az egészségre. Valójában ilyen módon rendkívül megemelkedik a sóbevitel, ami káros lehet. Különösen azoknak, akik naponta több pohárral isznak.”
Dr. Bryant, a Bradford Egyetem munkatársa szerint az emberek kávéfogyasztása a genetikából fakad.
„Befolyásolhatják a domináns és recesszív gének a kávéfogyasztást, amelyek az ízérzékelésben működnek közre. Vagy szereted a keserű ízeket, vagy nem. Sokan megtanulják szeretni a keserű ízeket, de akik ízesítik a kávéjukat lényegében egy ízlökést adnak, hogy élvezetesebb legyen az.”
A Philips kávégépgyártó cég csak annyit fűzött hozzá a szakértő szavaihoz a The Sun megkeresésére, hogy a kávérajongók végletekig képesek módosítani a kávéfogyasztást a legújabb őrületekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.