Ettől a meglepő hozzávalótól lesz igazán különleges az ünnepi húsleves

rukkola
PUBLIKÁLÁS: 2024. december 24. 12:00
A kísérletezőknek ajánlott. A húsleves imádók bátran próbálják ki.

A Mindmegette.hu szerint sosem árt újítani, így egy igazán jó alapanyagnak számító fűszert ajánl a mindenki által imádott húsleves elkészítéséhez. Sokan sok receptre esküsznek, de ez a különleges fűszer mindenki főztjében megállná a helyét.

A zöld zöldségek a legtöbb esetben feldobják a húsleves ízét Fotó: Pexels/Polina Tankilevitch (Képünk illusztráció)

A húsleves titkos hozzávalója

A rukkola főként salátákban és mártásokban népszerű fűszer, de például mustárként is lehet fogyasztani. Az alacsony kalóriatartalmú, de rostban gazdag fűszer számtalan vitamint tartalmaz, úgy mint A, C, vagy éppen K-vitamin. Felhasználása nemcsak az ízeket hozza ki jobban, de élénk külsőt kölcsönöz levesünknek, emellett a teltségérzetünket is növeli és nem kell kétszer kérdezni az első tányér kiszedése után, hogy szeretnénk-e enni még egy tányérral, mert az emésztésünkre is jótékony hatással van. Fontos, hogy a jótékony hatások akkor érvényesülnek, ha az étel elkészülése után használjuk fel, nem pedig belefőzzük a levesbe. A rukkola pikánsabb, borsosabb, érdesebb ízt ad a húslevesnek, így akik bírják a csípősebb, karakteresebb ízeket, azok tegyenek vele egy próbát.

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.