
Fogyasztói társadalomban élünk, ami azt jelenti, hogy a fiatalabb nemzedék már úgy szocializálódott, hogy költeni kell a pénzt. Ha valami elromlik, nem megjavítani akarjuk, hanem újat venni. Ha lemegyünk a strandra, nem az otthon sütött fasírtot majszolgatjuk, hanem a helyszínen vesszük meg drága pénzért a lángost és a keszeget. Emellett pedig élünk-halunk az éttermezésért. De feltűnt már, hogy ha elvitelre kérjük, az sokszor nem ugyanolyan? Mutatjuk, miért!
A magyarok is nagyon szeretik megspórolni a főzést, ha cserébe vehetnek valami finom falatot egy étteremben, ez azonban a nyugati országokra hatványozottna igaz. Ott mindennapos, hogy főzés helyett étteremből vásárolják az ételeket. Éppen ezért nagy érvágás nekik, hogy jelentősen nagyot emelkedtek az éttermi árak. A The Sun most arról írt, hogy az angolok kedvence, a fish and chips ára 52 százalékkal emelkedett, a kebab 44, a pizza 30, a kínai pedig 29 százalékkal. És az ár mindig magasabb, ha elvitelre kérik.
Az azonban talán sokaknak feltűnt már, hogy azon túl, hogy a doboz díja és a kiszállítás miatt drágább, ha ételt rendelünk, valahogy mindig más is az íze, ha nem a helyszínen esszük meg. Ennek több oka is lehet:
Ráadásul azzal is számolni lehet, hogy kiszállításra olykor kisebb adagot készítenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.