Ne dobd ki a cseresznye szárát: csodaszert készíthetsz belőle!

tea
PUBLIKÁLÁS: 2024. június 10. 11:55
Rengeteg mindenben lehet hasznos.

Elindult a cseresznyeszezon, azt viszont kevesen tudják, hogy nemcsak a gyümölcs húsát, de a szárát is hasznosíthatjuk!

Fotó: Pixabay

A cseresznye gazdag A- és C-vitaminban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, így fontos szerepe lehet a betegségmegelőzésben. A gyümölcs kitűnő rostforrás, és emésztést serkentő hatása is ismert, bár éppen emiatt kisgyermekek számára csak kis mennyiségű fogyasztása javasolt. Az édes cseresznyéből ellenállhatatlan desszerteket készíthetünk, de a sütéskor fel nem használt részeit is érdemes megőrizni.

Gyógytea a cseresznyeszárból

Kevesen tudják, de a cseresznye szárából gyógyhatású tea készíthető - írja a mindmegette.hu. Az ital remek víz- és vesekőhajtó, nyákoldó, és köptető hatású, emellett ízületi betegségek gyógyítására is alkalmazható. A cseresznyeszárból készített tea tisztítja az ér- és nyirokrendszert, csökkenti a rossz koleszterin szintjét a vérben, és a szív egészségére is jótékonyan hat. A főzet hólyaggyulladásra, ödémára, reumára és köhögésre is használható.

Vízhajtó hatása miatt tisztítókúrák részeként is fogyasztják. A cseresznye szárából készített teát egy héten keresztül, napi egy csészével kell inni, lehetőleg a reggeli órákban - tanácsolja a portál.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.