A legjobb rántott csirke: sosem fog kiszáradni, ha így készíted

rántott ételek
PUBLIKÁLÁS: 2023. november 04. 11:00
Egyszerűbb, mint gondolnád!

A rántott csirke sokak kedvence, és bár egyszerűnek tűnik az elkészítése, mégsem csinálja mindenki egyformán. Most egy olyan módszert mutatott a mindmegette.hu, amitől a végeredmény még finomabb, tökéletes lesz.

Illusztráció / Fotó: Pixabay

Vannak, akik nedves pácban ízesítik a csirkehúst, mások a száraz fűszerezésre esküsznek és olyanok is akadnak szép számmal, akik folyamatosan kísérleteznek különböző pácokkal, bevonatokkal és sütési módokkal, hogy még teljesebb ízű, lédús legyen a hús, és ropogós a csirke bőre vagy a panír. 

A titok azonban sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: ahhoz, hogy a hús minél tovább megőrizze a nedvességtartalmát, és a lehető legízesebb legyen, elengedhetetlen, hogy hosszabb ideig ázzon sós lében.

A sütés rendkívül intenzív, magas hőfokon végzett főzési forma, ami gyorsan, sok nedvességet von ki a húsból. A sós víz annyi nedvességet ad a húshoz, hogy még sütés után sem szárad ki. Néhány óra sós vízben ázás már segít, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyjuk, hogy felszívja a csirkehús a sós levet.

A són kívül rengeteg lehetőségünk van az ízesítésre: mehet bele még például cayenne bors, fokhagyma, oregánó vagy bazsalikom. Néhány kanál barna cukor vagy méz kellemes, extra ízt ad a húsnak, a csípős szószok pedig pikánssá teszik az ételt.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.