Elég a nehéz ünnepi kajákból, íme egy könnyedebb menü januárra!

Elég a nehéz ünnepi kajákból, íme egy könnyedebb menü januárra!

recept
PUBLIKÁLÁS: 2022. január 09. 11:00
Elég volt az ünnepi traktából, a hatalmas kondér töltött káposztákból, süteménykeből. Pihentessük kicsit a rágóizmainkat, a gyomrunkat, jöjjön valami könnyebb!

​Leves

Húsos krumplileves

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók: 0,5 kg sertéscomb * 1 fej hagyma * 2 evőkanál zsiradék * só * bors * pirospaprika * 1 leveskocka * babérlevél * 60 dkg krumpli

Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

A húst kockákra, a megtisztított hagymát pedig apróra vágjuk. Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk. A felkockázott húst beletesszük, és együtt addig pároljuk, ameddig a hús kifehéredik. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, rámorzsoljuk a leveskockát, beledobjuk a babérlevelet, majd felöntjük annyi meleg vízzel, hogy jól ellepje a húst. Közben a krumplit megpucoljuk, és kockákra vágjuk. Amikor a hús már szinte készre puhult, akkor hozzáadjuk a kockázott krumplit, és annyi vízzel pótoljuk, amilyen sűrű levest akarunk készíteni. Közepes tűznél addig főzzük, ameddig a krumpli is puha lesz. Tálalás előtt hagyunk kb. 20 percet, hogy az ízek összeérjenek.

Főétel

Göngyölt csirkemell

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell * 1 doboz natúr vajkrém * bors * 1 csokor friss bazsalikom * 1 üveg aszalt paradicsom * olaj

Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

Az egyszerű göngyölt csirkemell elkészítéséhez a csirkemellet szeletekre vágjuk, megkenjük a natúr vajkrémmel, majd megszórjuk borssal. A bazsalikomleveleket és az apróra vágott aszalt paradicsomot rátesszük a csirkemellre, és feltekerjük, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük. A tepsit olajjal kikenjük, belerakjuk a csirkemellet, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük fólia alatt, majd a fóliát levéve még 10 percig pirítjuk.

Desszert

Rakott bejgli maradékból

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók: 1 csomag vaníliás pudingpor * 3 dl tej * 1 db narancs lereszelt héja * 1.5 rúd diós bejgli * 25 dkg baracklekvár * 15 dkg darált dió * 15 dkg étcsokoládé

Fotó: Shutterstock

Elkészítés: 

A rakott bejgli elkészítéséhez a főzés nélküli pudingport kikeverjük a tejjel és belereszeljük a narancs héját. A maradék bejglit felszeleteljük. Egy tűzálló tál alját kirakjuk a bejgli felével, majd megkenjük a baracklekvár felével, és rászórjuk a darált dió és a felaprított csokoládé felét. Végül rákenjük a narancsos vaníliapuding felét. Ugyanígy lerakunk még egy réteget, majd a tálat 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25 perc alatt összesütjük. Tejszínhabot kínálhatunk mellé.

 

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.