Húsos krumplileves
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók: 0,5 kg sertéscomb * 1 fej hagyma * 2 evőkanál zsiradék * só * bors * pirospaprika * 1 leveskocka * babérlevél * 60 dkg krumpli
Elkészítés:
A húst kockákra, a megtisztított hagymát pedig apróra vágjuk. Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk. A felkockázott húst beletesszük, és együtt addig pároljuk, ameddig a hús kifehéredik. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, rámorzsoljuk a leveskockát, beledobjuk a babérlevelet, majd felöntjük annyi meleg vízzel, hogy jól ellepje a húst. Közben a krumplit megpucoljuk, és kockákra vágjuk. Amikor a hús már szinte készre puhult, akkor hozzáadjuk a kockázott krumplit, és annyi vízzel pótoljuk, amilyen sűrű levest akarunk készíteni. Közepes tűznél addig főzzük, ameddig a krumpli is puha lesz. Tálalás előtt hagyunk kb. 20 percet, hogy az ízek összeérjenek.
Göngyölt csirkemell
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell * 1 doboz natúr vajkrém * bors * 1 csokor friss bazsalikom * 1 üveg aszalt paradicsom * olaj
Elkészítés:
Az egyszerű göngyölt csirkemell elkészítéséhez a csirkemellet szeletekre vágjuk, megkenjük a natúr vajkrémmel, majd megszórjuk borssal. A bazsalikomleveleket és az apróra vágott aszalt paradicsomot rátesszük a csirkemellre, és feltekerjük, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük. A tepsit olajjal kikenjük, belerakjuk a csirkemellet, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük fólia alatt, majd a fóliát levéve még 10 percig pirítjuk.
Rakott bejgli maradékból
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók: 1 csomag vaníliás pudingpor * 3 dl tej * 1 db narancs lereszelt héja * 1.5 rúd diós bejgli * 25 dkg baracklekvár * 15 dkg darált dió * 15 dkg étcsokoládé
Fotó: Shutterstock
Elkészítés:
A rakott bejgli elkészítéséhez a főzés nélküli pudingport kikeverjük a tejjel és belereszeljük a narancs héját. A maradék bejglit felszeleteljük. Egy tűzálló tál alját kirakjuk a bejgli felével, majd megkenjük a baracklekvár felével, és rászórjuk a darált dió és a felaprított csokoládé felét. Végül rákenjük a narancsos vaníliapuding felét. Ugyanígy lerakunk még egy réteget, majd a tálat 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25 perc alatt összesütjük. Tejszínhabot kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.