Finom és könnyű: 3 különlegesen egészséges köret a karácsonyi lakomához

Finom és könnyű: 3 különlegesen egészséges köret a karácsonyi lakomához

friss
PUBLIKÁLÁS: 2021. december 23. 11:00
Ha valami gyomorkímélőre vágyunk, vagy ha csak szeretnénk enni egy igazán jót.

Legyen szó diétáról, tudatos étkezésről, valami új kipróbálásáról, vagy egyszerűen az ötletek hiányáról: karácsonykor is a legtöbben nagy figyelmet fordítanak az asztalra tett ételre. Sajnos épp a szeretet ünnepén nem könnyű elkerülni egy-egy nehéz étel elkészítését és fogyasztását, ám egy-két apró trükkel könnyedén megoldhatjuk, hogy ne tegyük ki extra terhelésnek a gyomrunkat – ugyanakkor ehessünk is egy fantasztikusat.

Hoztunk 3 szuper köretet, amelyek nemcsak a gyomrunkat kíméli, az ízük is mennyei.

Ropogós édesburgonya lime-mal és korianderrel

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, majd halmozzunk egy tepsibe három közepes darab édesburgonyát felcikkezve. Süssük egészen addig, amíg aranybarna színt és ropogós textúrát kap: ez körülbelül 15-18 percet vesz majd igénybe. Vegyük ki a sütőből, majd locsoljuk meg néhány csepp limelével, végül hintsük meg friss korianderlevéllel.

Karfiolgratin

Készítsünk besamelt 20 dkg vajjal és körülbelül 4 csésze tejjel, majd adjunk hozzá egy fej rózsáira szedett karfiolt és főzzük 8-12 percig. A karfiol puhulása után szórjuk meg a köretünk tetejét zsemlemorzsával, majd hagyjuk állni körülbelül 10 percig.

Sült gomba

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd daraboljuk tetszőleges méretűre a szintén tetszőleges fajtájú gombát. Csurgassunk rá némi olívaolajat, szórjuk meg friss kakukkfűvel, sóval és borssal. Körülbelül 30-35 percig süssük, közben egyszer forgassuk meg a gombákat.
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.