Test és lélek

Kiderült mitől tartanak minket igazán vonzónak

Bors

Létrehozva: 2013.02.01.

Vannak, akik sokat törődnek külsejükkel, mert lényeges számukra, hogy vonzóak legyenek. Mások úgy gondolják, hogy inkább az eszükkel hódítanak, míg néhányan a vagyonukat használják csaliként. De valójában mitől válik valaki igazán kívánatossá?

Másként látják a férfiak és a nők, mitől válik valaki vonzóvá. Egy felmérésben ezt a kérdést tették fel a résztvevőknek, ahol meglepő válaszok születtek. Abban azonban mindenki egyetértett, hogy az egyik legfontosabb, kinek milyen a személyisége.

A férfiak 57 százaléka tartja úgy, hogy a kellemes természet, a jó karakter teszi vonzóvá a nőket. A hölgyeknek pedig 69 százaléka véli úgy, hogy párválasztáskor ez mindenképpen hatással van rá. Emellett azonban számos egyéb dolog is befolyásolja a választást. 

Humor
A partnerkapcsolat jobban működik, sőt gyakran a nagyobb nehézségeken is átsegít, ha a párnak azonos a humorérzéke. Erősíti a kapcsolatot és tartóssá teszi a szerelmet, ha hasonló dolgokat tartanak mulatságosnak, és sokat nevetnek együtt. A válaszadók többsége is így vélekedett, a férfiak 53, a nők több mint 57 százaléka gondolja úgy, hogy a humorérzék fontos vonzerő.

Pénz

Régi mondás, hogy pénzen nem lehet megvenni a szeretetet. Ahhoz azonban lényeges, hogy fenntarthassunk egy bizonyos életszínvonalat. Biztonságot ad, ha tudjuk, a rendelkezésünkre áll, amennyiben szükségünk van rá. Ebben a kérdésben nem adtak meg pontos adatokat, csak reménykedünk benne, hogy sem a férfiak, sem a nők számára nem mérvadó a párválasztásban, mennyi pénze van a kiszemeltnek.

Öltözködés

A másik „csomagolása” lényegtelen a választásban a megkérdezettek szerint. A nők és a férfiak abban egyetértettek, hogy nem attól lesz vonzó valaki, hogy követi-e a legújabb divatot, az azonban lényeges, hogy az illető ápolt legyen. Így elfelejthetjük a „mit vegyek fel?” és a „nincs egy rongyom se” sirámokat, mivel egy tiszta és frissen vasalt régi göncben is ugyanolyan vonzó lehet valaki, mint a vadiúj, méregdrága ruhában.

Külső megjelenés

A szerelmeseknél lényeges a belső érték, de megismerkedéskor és az együttlét alatt is sokat számít a külső megjelenés. Végül is a szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk. Főként a férfiak reagálnak a vizuális ingerekre, mi másért töltenének a nők annyi időt a tükör előtt?

Álmodozunk az „első látásra szerelemről”, ezért aki erre vágyik, külsőségekben is készüljön mindennap a lehetőségre, hiszen az első találkozás alkalmával a személyiség még másodlagos. A vélemények azonban erősen megoszlanak erről a férfiak és a nők között. Az urak 56 százaléka szerint fontos, hogy néz ki a partnere, a hölgyeknek pedig mindössze 27 százaléka tulajdonít jelentőséget a külsőségeknek.

Ész

Nem érdemes áltatni magunkat, hosszú távon igenis lényeges, hogy beszélgetni is tudjunk a partnerünkkel. Egy csinos pofi vagy a sármos megjelenés nem kárpótol azért, ha minden alkalommal el kell magyaráznunk még a legegyszerűbb dolgokat is. Ebben a kérdésben egyetértettek a férfiak és a nők, mindkét nem 52 százalékban tartotta fontos vonzerőnek az intelligenciát.

Szakmai siker

Amikor a családnak bemutatjuk választottunkat, akkor jól hangzik, hogy ő egy mérnök vagy egy multi igazgatója, a vonzerő tekintetében azonban lényegtelen a szakmai siker. Legalábbis így vélekedtek erről a megkérdezettek. A férfiaknak csupán négy, a nőknek pedig kilenc százaléka tartotta úgy, hogy vonzó, hol áll a kiszemelt a munkahelyi ranglétrán. Kiderült: a nők számára inkább az a lényeges, hogy legyen ambíció, tenni akarás a partnerükben. A lustaság és a munka elkerülése pedig kiábrándító mindkét nem számára.

Illat

Az ember illata lényeges tényező a szerelemben és a kapcsolatokban. Sokan szívesen szagolják meg szerelmük ágyon hagyott pólóját vagy az együttlét után a bőrükön maradt parfümöt. Kutatások is foglalkoztak már azzal, milyen nagymértékben befolyásolja a párválasztást a másik illata. Ennek ellenére amikor arról kérdezték a felmérésben résztvevőket, mitől igazán vonzó valaki, a nőknek 36, a férfiaknak csak 21 százaléka mondta azt, hogy ez egy lényeges szempont. Talán csak a tudatalattinkra hatnak az illatok? 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181012_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeomlott a PSG, megint bukhatja a BL-álmát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714620910
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176068_auto_resized.jpg
vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179772_auto_resized.jpg
ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180430_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Jönnek a viharok, ha ilyen tetője van, érdemes figyelnie

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27654_resized.jpg?avcount=1714620910
origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176985_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 1.: a Szűz hallgasson a megérzéseire, a Bak kapcsolódjon ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178675_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714620910
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/LmhFd-wIV2eUwMRoUMPBLT6LfIFkOoZtO69RjLq7QL8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZhNjAyNWM3ZTc1MzRiNDNhMTdmODYyNGVmODMwYjZh.jpg
Horoszkóp

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban