Tökrement a bundaügyben Aczél Zoltán

Aczél Zoltán tönkrement: úgy fest, hitellel terhelt lakását el kell adnia. A felfüggesztett börtönt kapott edző állítja, kirakatper áldozata.
Aczél Zoltán tönkrement: úgy fest, hitellel terhelt lakását el kell adnia. A felfüggesztett börtönt kapott edző állítja, kirakatper áldozata.

Egyáltalán nincs kibékülve a bíróság enyhe büntetésével, ezért felmentésért fellebbezett Aczél Zoltán, akit a REAC-os bundatárgyaláson „egy rendbeli cselekményben” bűnösnek találták, ezért első fokon egy év börtönbüntetést kapott egy év hat hónapra felfüggesztve. A volt edző állítja, a bíróság előtt tételesen be tudta bizonyítani, hogy Kutasi Róbert, a REAC sportigazgatója a jelenlétében soha nem adott olyan utasítást, hogy veszítsenek el egy meccset.

– A nyomozati eljárás hemzsegett a hibáktól, mégis a kényszerintézkedéssel fenyegetett játékosok vallomását fogadta el a bíróság – magyarázta feldúltan Aczél.

– Váltig állítom: kirakatper áldozata vagyok, amelyben én voltam a reklámarc. Az MLSZ az ügyészséggel karöltve többek között az én földbe tiprásommal akarta elterelni a figyelmet arról, hogy a magyar focit a bunda tartja el, illetve most már a bundázás egy új formája, a tao-pénzekkel történő visszaélés.

Aczél megtörten panaszolta a Borsnak, hogy manapság az eljárás volt a legkisebb gondja.

– Komoly egzisztenciális problémáim vannak, ételt ugyan tudok adni a velem még közös háztartásban élő két gyerme­kemnek, de nagyon szűkösek a lehetőségeink, a feleségemmel azon gondolkozunk, hogy eladjuk a hitellel terhelt veresegyházi sorházi lakásunkat – részletezte gondjait őszintén a volt edző, akit a bíróság nem tiltott el a labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől, ám az MLSZ ötéves büntetése még él.

– Már az sem érdekel, hogy a szövetség jogerős bírósági döntés nélkül, diszkriminatív módon eltiltott, mert ebben a romlott magyar futballban egyébként sem szeretnék soha többé szerepet vállalni.