Sport

Váratlan fordulat az úszóbotrányban, tovább dolgozhat Turi György

Bors

Létrehozva: 2021.11.27.

Önszántából távozott a Magyar Úszószövetség alelnöki székéből, s egyúttal lemondott az edzőbizottság elnöki posztjáról a botrányba keveredett mesteredző. Turi György már csak a Köbánya SC-ben folytatja munkáját.

Forrás: nemzeti sport

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy befejezte munkáját az úszósportban a korábbi versenyzői által megvádolt edző. Turi Györgyöt egykori tanítványa, Cseh László nyilatkozata indította el a lejtőn, amelyben többek között lelki terrorral vádolta meg a Cár becenevű trénert. A világbajnokhoz később több társa csatlakozott, akik már a tettlegességet, a pofonokat is emlegették a Kőbánya SC vezetőedzőjének ügyében.

A Turi-ügyben egy öttagú vizsgáló bizottságot állított fel a szövetség, már munkálkodnak i,s több "megszólalót" is meghallgattak már. Az edzőt is várják a bizottság elé, de Turi lemondása után, finoman szólva is: kérdéses a testület előtti megjelenése.

Turi György a tokiói olimpiát követően lapunkban úgy nyilatkozott, már elege van a rengeteg edzőtáborozásból, az utazásokból, azzal, hogy az elmúlt harminc-negyven év alatt több időt töltött a versenyzőivel az uszodában, mint amennyi idő a családjára jutott. Úgy mondta, átadom a helyem a fiatalabbaknak a medence parton, de a szemem mindig rajuk lesz.

Így is történt – mondta lapunknak Güttler Károly, aki már több éve együtt dolgozik Turival a kőbányai egyesületnél és a válogatott csapatnál egyaránt – A mesteredző már nem a medence széléről, stopperórával a kezében vezeti az edzéseket, hanem az irodában tevékenykedik.

Az olimpiai ezüstérmes mellúszó elmondta, megtörtént az egyesületnél az, amiről a távozó edző korábban beszélt.

– Igen, már én is szinte csak a Kőér utcában vagyok, ahol a kollégáimmal együtt az edzéseket vezetem a versenyzőinknek. Nyugodtan mondhatom, megvolt az őrségváltás. Folyik a munka itt lent a medencénél, és Turi György szakosztályvezetőként irányít és végzi a dolgát. Összefoglalva, a szövetségi munkájáról és pozícióiról lemondott, Kőbányán dolgozik tovább a sikerekért, mint a szakosztály vezetője.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek