Sport

Faluvégi nem tart a győri világsztároktól

Címkék
kézilabda

K. D.

2019. július 24. szerda 17:00

Húga tanítja énekelni a lelkes kézilabdázót.

Forrás: MTI

Gőzerővel készül első győri szezonjára a junior világbajnok kézilabdázó, Faluvégi Dorottya, aki a rivális Ferencvárost hagyta ott az ötszörös BL-győztes kedvéért. A 21 éves jobbszélső még annak ellenére sem kapkodta el átigazolását, hogy a világ legjobb csapata invitálta. Fél évet gondolkodott, mielőtt igent mondott a Rába-partiaknak.

–  Szerettem volna tisztán látni a helyzetemet és a lehetőségeimet, ezért bőven adtam időt magamnak – mesélte a Borsnak Faluvégi, aki nem tart attól, hogy a világsztárokkal teletűzdelt csapatban kevesebb játéklehetőséghez juthat. – Tisztában vagyok vele, hogy két milyen kaliberű játékossal, Jana Knedlikovával és Bódi Bernadett-tel játszom majd egy poszton, aminek természetesen pozitív oldala, hogy van kitől tanulni. A játéklehetőség és a bizalom pedig nem jár magától, sok munka áll még előttem.

A fiatal tehetségnek családja is tud segíteni, ugyanis bátyja, Rudolf szintén magyar válogatott kézilabdázó, jelenleg a a német TVB Stuttgart játékosa.

– Sokszor ellátjuk egymást tanácsokkal, nagyon adunk egymás véleményére. Egy másik nézőpont hasznos lehet a másik számára – tette hozzá a junior-vb-győztes.

Dorottya, ha nem kézilabdázik, akkor szívesen énekel együtt húgával, Fannival, aki a család „kakukktojása”, hiszen ő nem a sportban, hanem a művészetben találta meg önmagát: énekesként és színészként dolgozik, emellett pedig több szinkronmunkája is volt, a legismertebb talán a Vaiana nevű Disney-mese. 

– Nagyon szeretünk együtt énekelni gyerekkorunk óta, Fannus mindig próbált engem tanítani, de én csupán lelkes vagyok, ha éneklésről van szó, Rudival ellentétben, neki nagyon jó hangja van – fogalmazott a Csibe becenevű jobbszélső, aki a kézilabda mellett a tanulmányait sem hanyagolja el, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója. Rá is kérdeztünk, mi lesz így a sulival, hogy Győrbe költözött.

– Már az összes tárgyamat teljesítettem. Csak a szakdolgozat, államvizsga és apróbb teendők várnak rám, melyekhez nem kell mindennap megjelennem az iskolában – zárta Faluvégi.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

origo.hu

Újabb botrány a szobakerékpáros cég háza táján

vg.hu

Kétségek között tartja a világot az omikron

boon.hu

Bezárja a baloldali városvezetés az Ellipsumot

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: Stopiráék kettős emberhátrányban búcsúztak

origo.hu

Soha nem tettek még annyi pénzt az űriparba, mint tavaly

origo.hu

Így búcsúztak gyermekei Csollány Szilvesztertől

mandiner.hu

Oroszország harckészültségi ellenőrzésekbe kezdett

nemzetisport.hu

NB I: az MTK nem járult hozzá a Kövesd halasztási kérelméhez

origo.hu

Meg akart lógni az igazoltatás elől egy somogyi autós, az abroncsaitól a rendőrök is elképedtek