Sport

Összejön Pakson a Böde, Lipcsei duó? interjú

Burkovits Ferenc

Létrehozva: 2019.05.23.

<p>Habár a feljutást érő második helytől 15 pontra lemaradva hetedikként végzett a Soroksár az NB II-ben, a gárda trénerének, Lipcsei Péternek a neve az élvonalbeli Paksnál és a Puskás Akadémiánál is felvetődött. </p>

Mikor írja alá első élvonalbeli szerződését?

Egyelőre nem tudom.

A két felkérés közül melyiket választja?

Nem szolgálhatok konkrétummal. Illetve, dehogynem: kedden megállapodtam a Fradi vezetőivel, hogy folytatom Soroksáron a fiókcsapatnál a munkát. Hacsak nem kapok élvonalbeli ajánlatot, mert akkor elengednek. Ezúton is köszönöm.

De hát épp erről van szó: felcsúti és paksi ajánlatról. 

Ez szóbeszéd. Engem még nem keresett senki. Minden­esetre már az is egyfajta elismerés, hogy bent van a köztudatban a nevem.

Ha lehetne, a két csapat közül melyiket választaná?

Annyit mondhatok, maga a lehetőség is megtisztelő, elindulhatna az élvonalban is az edzői karrierem.

Pakson az a Böde lehetne a játékosa, aki – önhöz hasonlóan – igen-igen népszerű a Fradinál.

Ezek szerint ön már tudja, hogy Dani Pakson folytatja? De már játékosként sem szerettem a ha-val kezdődő mondatokat, s ma sincs ez másként. Ettől még persze Böde Danit mind emberileg, mind játékosként sokra tartom.

A Paks stabil csapat, az állandóság nyugalmat áraszt, ezzel szemben a Puskásnál jönnek-mennek az edzők... Így sem tesz különbséget?

Egy edző munkáját az eredménye, vagyis játékosainak teljesítménye határozza meg. És persze többnyire minden edző saját elképzelései szerint dolgozik, mindenkinek megvan a hitvallása a szakmáról. Én a csapatmunkában hiszek. Dolgozzak bárhol, nálam az egységen van a hangsúly.

Mi lesz, ha egyik ajánlat sem jön össze?

Semmi. Nekem nem büntetés Soroksáron dolgozni, feladat és játékosnevelés terén bőven van perspektíva. Előbb-utóbb edzőként is eljön az én időm, hogy bizonyítsam a képességeimet a hazai élvonalban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek