Sport

Danyi Gábor: Nagyot melóztunk az újabb döntőért!

K. D.

Létrehozva: 2019.05.13.

Forrás: Czerkl Gábor

Remek idényt tudhat maga mögött a Győr női kézilabdacsapata, hiszen a bajnokságot és a Magyar Kupát megnyerte az együttes, a Bajnokok Ligája fináléjába pedig játszi könnyedséggel jutott, az elődöntőben kilenc góllal (31-22) győzte le a norvég Vipers Kristiansand gárdáját. Sokan azt gondolnák, a világ legjobb csapatának vezető­edzőjének könnyű dolga van, ám Danyi Gábor szerint ez nincs így.

– Rengeteg munka van abban, hogy ismét BL-döntőbe jutottunk. Sok kritikát kaptam amiatt, hogy teljesen átalakítottam a játékot. A nagyon eredményes, kreatív, látványos kézilabdánk sokszor a védekezés rovására ment, ezen akartam változtatni. Nem volt egyszerű, el kellett hitetnem mindenkivel, hogy a defenzívebb stílussal is sikeresek lehetünk – mondta a Borsnak Danyi, aki keményen megmondja a lányoknak, ha valami nem tetszik neki. – Ez nem eredményfüggő. Volt olyan meccsünk, ahol tíz góllal nyertünk, mégis óriási leszidást kaptak a csajok.

Érdekesség, hogy a vasárnapi döntőben a Rába-partiak azzal a Rosztov-Donnal csaptak össze, amelynek vezetőedzője az az Ambros Martín, aki hat év alatt négy BL-győzelemre vezette a Győrt, és akinek a segítője Da­nyi Gá­bor volt.

– Ezt az egész helyzetet csak a sajtó fújja fel. Nagyon kedvelem Ambrost, remek ember, de semmi jelentőséget nem tulajdonítok annak, hogy az ő csapata ellen vívjuk a döntőt – zárta az 55 éves szakember.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek